Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Cadí-Moixeró celebra la Festa de l'Arbre amb les escoles de la zona

El Parc Cadí-Moixeró celebra la Festa de l'Arbre amb les escoles de la zona

Aquest mes hi han participat centres de l'Alt Berguedà i al maig s'hi sumarà el col·legi de Tuixent. Com a novetat, es fan plantacions experimentals de l'herba de la Fia-faia
Festa de l'Arbre al Parc Cadí-Moixeró
12/04/2017 17:45

El Parc natural del Cadí-Moixeró ha començat a celebrar la Festa de l’Arbre a les escoles del Parc. Organitzada conjuntament amb els centres educatius i els respectius ajuntaments, la commemoració té com a objectiu donar a conèixer la vegetació de l’espai natural protegit i ensenyar als infants a ser respectuosos amb el nostre valuós patrimoni natural.

Durant els primers dies d’abril, han fet la plantada els alumnes de les escoles Serrat Voltor, de Vallcebre (3 d’abril); l’Albiol, de Sant Julià de Cerdanyola (4 d’abril); i Galceran de Pinós, de Bagà (7 d’abril). A finals d’abril i primers de maig faran les plantades les escoles: Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà; Santa Margarida, de Gósol; i també la de Tuixent.

A Vallcebre, els 9 nens i nenes han plantat arbres al costat del llac de Tumí, situat a 1.400 m d’altitud, resultat de les antigues explotacions mineres de carbó a cel obert. A Sant Julià de Cerdanyola, els 12 nens i nenes, han plantat arbres a la zona esportiva i a La Creu, on es pot gaudir d’una excel·lent panoràmica; i plantes medicinals al pati de l’escola. A Bagà, els nens i nenes de P-3 a 6è, dividits en 12 grups de 10 o 11, han plantat arbres, com el til·ler, el cirerer o la noguera; i  plantes medicinals i flors, en diferents indrets del poble.

Aquest any, com a novetat, a Sant Julià de Cerdanyola i Bagà, en col·laboració amb l’Associació de la Fia-faia i els respectius ajuntaments, s’han fet plantacions experimentals de l’herba de la fia-faia (Cephalaria leucantha), utilitzada en l’elaboració de les faies que es cremen el 24 de desembre. L’objectiu és pal·liar la disminució d’aquesta planta, com a conseqüència de l’augment de la seva recol·lecció i el fet de collir-les verdes. 

La brigada del Parc i els treballadors del centre especial de treball del taller Coloma col·laboren en les tasques de condicionament d’alguns dels indrets on es fan les activitats i participa i ajuda la mainada en les feines de plantació d’arbres i altres espècies. Les brigades municipals i els nens es faran càrrec de regar les plantes, per tal de garantir l’èxit de les plantacions.