Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El parc de Bombers del Pont de Suert passa a ser parc mixt, format per bombers funcionaris i voluntaris

El parc de Bombers del Pont de Suert passa a ser parc mixt, format per bombers funcionaris i voluntaris

El servei tindrà una dotació permanent d’una vintena d'efectius i el voluntariat s'activarà per als serveis operatius. El nou funcionament ha de garantir la cobertura de les emergències a la zona
Parc de Bombers del Pont de Suert (Foto: ACN)
01/09/2017 17:58

El parc de Bombers del Pont de Suert compta des d'aquest divendres, 1 de setembre, amb una dotació permanent de guàrdia les 24 hores dels 365 dies de l’any. Els efectius donaran resposta principalment a les emergències que es produeixin a la comarca de l’Alta Ribagorça i estaran complementats amb bombers voluntaris que continuaran donant suport en els serveis en els quals se’ls requereixi.

D’aquesta manera, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) del Departament d’Interior vol garantir la cobertura i la resposta operativa a les necessitats de la zona. La plantilla del parc estarà integrada per una vintena de bombers funcionaris, tant de l’escala bàsica com caporals. Els bombers voluntaris complementaran aquesta dotació i continuaran essent una part important de l'equip de treball.

El nou funcionament del parc de Bombers del Pont de Suert s'estableix després de les reunions dutes a terme durant aquest estiu entre representants de la DGPEIS del Departament d’Interior i de comandaments operatius del Cos de Bombers amb els col·lectius afectats: els Bombers Voluntaris del Pont de Suert, representants del col·lectiu de bombers voluntaris i representants dels bombers funcionaris del cos d'emergències.

Agraïment

El director general de la DGPEIS, Juli Gendrau, ha estat informant personalment els alcaldes de la comarca i el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça dels canvis i decisions. En aquest sentit, Gendrau ha agraït els serveis prestats pel col·lectiu de bombers voluntaris que els darrers anys han estat desenvolupant la seva tasca al parc del Pont de Suert. Així mateix, ha reconegut el compromís dels bombers que s’han implicat per tal d’arribar a la solució al problema sobre la cobertura professional del parc.

La setmana vinent està prevista una reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan de representació i diàleg entre bombers voluntaris de totes les Regions d’Emergències i la DGPEIS. En aquesta nova reunió, tal i com s’ha anat fent les darreres setmanes, un dels temes que es tractaran serà el nou funcionament del parc pirinenc.