Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc de l'Alt Pirineu forma guies turístiques i ornitològiques en un taller ocupacional

El Parc de l'Alt Pirineu forma guies turístiques i ornitològiques en un taller ocupacional

Col·labora amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell en el curs adreçat a dones a l’atur
Parc Natural de l'Alt Pirineu
22/02/2008 15:03

El Parc Natural de l’Alt Pirineu col·labora a partir de dilluns, 25 de febrer, en el nou taller ocupacional promogut pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell en els municipis de Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira.

És la primera vegada que el Parc Natural de l’Alt Pirineu participa en un taller ocupacional. L’objectiu és fomentar la creació d’ocupació vinculada a l’existència d’un espai natural protegit, per la qual cosa la formació se centrarà a impartir coneixements per treballar com a informadora turística, guia interpretadora, guia ornitològica o peona de brigades de manteniment. El taller va adreçat a dones en situació d’atur, té 8 places, i es contracta a les participants durant l’any de durada de la formació.

El Parc Natural ha col·laborat en la confecció del programa del taller i aporta el professorat per a les sessions teòriques sobre el patrimoni natural i sobre el Parc. També organitza les visites de camp a l’espai protegit; i els membres de la brigada fan mestratge en treballs de manteniment.

Les classes teòriques, les impartiran tres tècnics del Parc Natural i cinc experts en temàtiques relacionades amb el curs. D’altra banda, es faran quatre sortides pràctiques: una per identificar rastres de fauna a la neu, una sessió per identificar ocells, una tercera sortida per visitar els equipaments del Parc i la quarta per conèixer els indrets més emblemàtics.

La realització del taller permetrà fer obres i serveis concrets, que seran coberts totalment o parcialment per les alumnes. Entre aquests treballs destaquen l’obertura dels punts d’informació de Castellbò i d’Os de Civís (equipaments finançats amb ajuts del Parc) durant l’estiu. A més, faran feina amb la brigada per al manteniment d’itineraris del Parc Natural com els de Montaner i Castellbò-Sant Joan de l’Erm; treballaran en tasques de desbrossament dels camins de Sant Joan de l’Erm al Ras de Conques, i d’Ars al castell d’Ars; treballaran en la millora paisatgística del tancat de bestiar del Ras de Conques, en el manteniment de les àrees d’esbarjo de Sant Joan de l’Erm, Santa Magdalena i Pallerols, i en el manteniment de fonts i abeuradors de bestiar.

Aquest taller es finança amb fons del Departament de Treball de la Generalitat, i compta amb la participació dels Ajuntaments dels dos municipis on es du a terme.