Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc del Segre aprova un pressupost de més d'un milió d'euros

El Parc del Segre aprova un pressupost de més d'un milió d'euros

El president del Consell d'Administració, Jordi Ausàs, afirma que el nou pla d’infraestructures suposarà un nou impuls per les activitats del parc olímpic i per a la promoció turística de la ciutat
Parc del Segre
04/01/2008 17:51

El Consell d’Administració del Parc del Segre de La Seu d’Urgell va aprovar ahir el pressupost per l’any 2008, així com també un pla d’infraestructures per millorar les instal•lacions de cara a acollir el pròxim mes de juliol el PreMundial d’Eslàlom de Piragüisme i el Campionat del Món d’Eslàlom de Piragüisme que tindrà lloc al setembre de 2009. El president del Consell d’Administració de la Societat parc del Segre, SA i alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha explicat que “aprofitarem l’organització a la Seu del Campionat del Món d’Eslàlom del 2009 per tal de donar un nou impuls al Parc i portar a terme un pla d’inversions ambiciós que entre altres actuacions inclou millores tecnològiques i reformes a l’edifici de serveis, així com superar la totalitat de les barreres arquitectòniques existents, amb la construcció de l’ascensor panoràmic que ja preveu l’Ajuntament i la instal•lació de rampes”.

El pressupost per afrontar aquest any 2008 ascendeix a 1.142.900 euros, dels quals 735 mil euros procedeixen de les activitats turístiques que s’hi realitzen com són el ràfting, mentre que la resta d’ingressos procediran de la venda d’energia de la mincentral elèctrica que disposa el Parc del Segre, dels beneficis que s’obtenen com a centre de tecnificació, entre d’altres.
Dins d’aquest pressupost per l’any 2008, també s’inclou un pla d’inversions de 122 mil euros que serviran per a la compra de nou material esportiu, la instal•lació de plaques solars, la neteja de reixes a la minicentral elèctrica, així com l’adquisició de noves aplicacions informàtiques.

Pla d’infraestructures

D’altra banda, el Consell d’Administració del Parc del Segre també va aprovar un pla d’infraestructures amb un pressupost de 936 mil euros per a poder assumir l’organització del PreMundial d’Eslàlom de Piragüisme que es realitzarà el 12 i 13 de juliol d’enguany, així com el Campionat del Món d’Eslàlom de Piragüisme que tindrà lloc durant el mes de setembre de 2009.

Aquest pla d’infraestructures es divideix en tres actuacions diferents: l’acondicionament dels canals d’aigües braves, la modificació de l’actual edifici de serveis del Parc del Segre i la millora de l’equipament tecnològic. Pel que fa a les millores dels canals, s’eixamplarà el canal d’alimentació i es construirà una passarel•la perquè els entrenadors puguin ser més a prop dels esportistes. Respecte al canal de competició d’iniciació se’n modificarà el pendent i també s’eixamplarà.

Les actuacions a l’edifici dels serveis constaran d’una renovació en l’aixecador de material; un nou accés amb uns lavabos per al públic en general i es construirà un gimnàs destinat als esportistes. I per últim, també es portarà a terme una actuació per renovar l’equipament tecnològic amb la compra d’un sistema de filmació automàtica per poder comptar els temps realitzats pels piragüistes tant durant els entrenaments com en plena competició.

A més, aquest pla d’infraestructures també preveu millorar la seguretat de les instal•lacions, incorporar un nou enllumenat al conjunt del recinte i una nova pavimentació del circuit de roll-ski.

Jordi Ausàs ha explicat que el parc del Segre “ha fet un salt endavant molt positiu i s’ha consolidat com un recurs turístic i esportiu de primer ordre per a la promoció de la Seu d’Urgell i el la seva àrea d’influència”. L’alcalde i President del Consell d’Administració del Parc del Segre, SA ha recordat les millores que ha experimentat el parc en aquests darrers anys, amb la construcció d’una nau per emmagatzemar material, que ha estat possible gràcies a una subvenció de 200.000 euros del Consejo Superior de Deportes , així com l’ampliació del Centre BTT amb la senyalització de 103 nous quilòmetres, i la creació dels Centres de Tecnificació de Piragüisme i d’Esquí de Fons, que són referents a nivell de tot l’Estat.