Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici tindrà una guia geològica abans de l'estiu

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici tindrà una guia geològica abans de l'estiu

La proposta ha estat impulsada per CIU i ha rebut el suport del Tripartit, que ha rebutjat però donar impuls al turisme israelià al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i l’Aran D’altra banda, el Parlament ha aprovat compensacions als territoris inclosos a la Xarxa Natura 2000
09/04/2010 09:38

El diputat de CIU i alcalde de Sort, Agustí López, ha defensat aquest dimecres en el transcurs de la Comissió de Medi Ambient i Habitatge celebrada al Parlament de Catalunya, una proposta de resolució per tal d’editar una guia d’itineraris geològics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici abans d’aquest estiu. La negociació amb els grups parlamentaris ha permès aprovar l’acord, tenint en compte que l’espai natural atrau cada any a desenes de milers de turistes i visitants.

Contràriament, CIU ha lamentat en nota de premsa la negativa del Tripartit a potenciar el turisme israelià al Pallars Sobirà, Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i l’Aran. Agustí López considera que des de l’Administració s’hauria de facilitar a guies, restauradors i hotelers l’acostament a la cultura israeliana per donar un servei més acurat “a un turisme que creix any rera any”.

Un estudi estadístic dels visitants del Parc conclou que els ciutadans d’Israel són el segon col.lectiu de visitants estrangers a l’espai natural, després dels francesos. Segons López, “ben possiblement, l’israelià cerca en aquests ambients muntanyencs el contrapunt a les extenses i àrides planes del seu país”.

D’altra banda, el Parlament va aprovar ahir inclou dotacions pressupostàries per compensar els territoris inclosos a la Xarxa Natura 2000. La proposta també va anar a càrrec de CIU.