Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Nacional d'Aigüestortes instal·la noves passeres adaptades a persones amb mobilitat reduïda

El Parc Nacional d'Aigüestortes instal·la noves passeres adaptades a persones amb mobilitat reduïda

L'objectiu és facilitar l'accés a la ruta de l'Isard i a la cascada de Ratera. Les actuacions s'han completat amb la instal·lació d'uns esglaons en l'accés a la passarel·la de l'aparcament
Passarel·la de fusta al PN Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Foto: TES)
22/10/2019 20:28

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha dut a terme dues actuacions de millora de l'accessibilitat amb la instal·lació de dos nous trams de passeres de fusta en els camins més concorreguts.

Els visitants amb mobilitat reduïda podran recórrer la ruta de l'Isard, que connecta l'estany de Sant Maurici amb l'aparcament d'Espot. S'hi ha col·locat un tram de 18 metres de passarel·les, en el camí que transcorre de forma adjacent al riu Escrita. Complementa la passera situada a l'aparcament d'accés, de 450 metres de longitud.

La segona passarel·la recorre 15 metres de longitud entre l'estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera. Es tracta d'un tram que permet contemplar una de les vistes més desitjades del lloc: el perfil de la muntanya dels Encantats reflectit sobre les aigües de l'Estany de Sant Maurici.

Les actuacions s'han completat amb la instal·lació d'uns esglaons de fusta en l'accés a la passarel·la de l'aparcament, per a evitar l'erosió en el camí a conseqüència del fort pendent i el pas continu de persones.

El parc va concedir l'any passat 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles de visitants amb mobilitat reduïda, amb la targeta blava, i el 2017, un total de 215.