Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu aprova un pressupost de 2,7 M€ per al 2009

El Parc Natural de l'Alt Pirineu aprova un pressupost de 2,7 M€ per al 2009

La Junta Rectora preveu l’elaboració d’un Pla especial de protecció del medi natural i el paisatge Enguany es vol potenciar la conservació i seguiment de les espècies amenaçades de flora i fauna, especialment el trencalòs, el gall fer i la perdiu blanca
Parc Natural de l'Alt Pirineu
20/03/2009 10:58

El Parc Natural de l’Alt Pirineu tindrà enguany un pressupost de prop de 2.700.000 euros, segons l’acord pres aquesta setmana per la junta rectora reunida a la seu central de l’espai, a Llavorsí. L’objectiu d’enguany és “assolir els objectius de conservació i desenvolupar un seguit d’actuacions clau per a la millora”.

A banda de les inversions, enguany també es vol reforçar les relacions amb els espais protegits veïns d’Andorra i França. La reserva inclou els municipis alturgellencs de Montferrer i Castellbò i de Valls de Valira, a més a més de diversos termes del Pallars Sobirà.

En primer lloc, el Parc altpirinenc farà l’elaboració del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge, que serà l’instrument fonamental per a la planificació de l’espai protegit. D’altra banda, es preveu la realització d’actuacions clau del Pla de desenvolupament sostenible de la Vall Ferrera. S’hi destinarà un pressupost de dos-cents mil euros.

El pressupost també contempla els treballs de conservació i seguiment de les espècies amenaçades de flora i fauna, especialment el trencalòs, el gall fer i la perdiu blanca. Alhora, inclou el projecte de la ruta del ferro, de recerca i valorització turística del patrimoni relacionat amb la mineria al Parc (100.000 €), que desenvoluparia la recerca arqueològica i museística a la Vall Ferrera i a d’altres municipis propers.

En un altre ordre de coses, la Generalitat preveu ajuts i acords de custòdia del territori amb el sector ramader per a la conservació d’hàbitats de prats i pastures (250.000 €). En la primera fase del Pla d’infraestructures ramaderes, bàsiques per a la gestió de les forests comunals, s’hi destinaran 90.000 euros. La iniciativa incidiria en zones de pastura i d’altres infraestructures per al desenvolupament d’aquesta activitat, com ara els abeuradors, passeres i passos canadencs.

D’altres inversions previstes durant enguany són el desenvolupament dels equipaments d’ús públic de Casa Bringué (Esterri de Cardós) i del Refugi del Fornet (Alt Àneu), que serviran en un futur com a punts d’informació i accés al parc. En la xarxa de punts d’informació turística i publicació de guies de visita de cada una de les principals valls del Parc s’hi destinarà 150.000 euros.