Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu celebra el Dia Mundial de l'Aigua

El Parc Natural de l'Alt Pirineu celebra el Dia Mundial de l'Aigua

Hi ha programats un curs sobre l’ós, un cicle de conferències sobre l’Antàrtida i set sortides guiades pel territori
20/03/2008 11:50

El Parc Natural de l’Alt Pirineu enceta les activitats de primavera amb un cap de setmana dedicat a l’aigua. Es tracta d’un cap de setmana monogràfic amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, amb el qual es pretén donar a conèixer tant el vessant natural de l’aigua com l’aprofitament que se’n fa al Parc. La inscripció a les sortides es pot fer trucant al telèfon 973 62 23 35.

Els actes consisteixen en una sortida a un tram del riu Noguera de Cardós per conèixer el bosc de ribera i les espècies aquàtiques que indiquen l’estat de conservació del riu, i per diumenge hi ha prevista una visita al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Tavascan.

Les activitats de primavera comencen aquest mes de març i finalitzaran el mes de juny. S’adrecen al públic general i consten de 3 cursos, 7 itineraris interpretats, 5 xerrades i 3 activitats que es duen a terme en col·laboració amb altres institucions.

Entre les activitats més innovadores s’inclouen els tres cursos temàtics impartits per especialistes. Un dels cursos tractarà sobre la identificació d’ocells i anirà a càrrec de l’Institut Català d’Ornitologia; un segon curs es dedicarà a la biologia i gestió de l’ós bru i l’impartirà Guillermo Palomero, president de la Fundación Oso Pardo, i el tercer serà sobre fotografia de natura, a càrrec del fotògraf Oriol Alamany.

Amb motiu de l’Any Polar Internacional, s’ha programat un cicle de tres conferències sobre l’Antàrtida, i les xerrades inclouran lliçons aplicables a zones de muntanya com els Pirineus. També hi ha programades dues sortides temàtiques sobre els bolets de primavera i la celebració del Dia Europeu dels Parcs, que enguany s’organitza sota el lema “Natura sense fronteres” i es farà conjuntament amb el Parc Natural veí del Comapedrosa, a Andorra.

Per a totes les activitats programades cal portar calçat i roba adequats, impermeable, protecció solar i aigua. Es recomana portar prismàtics i guies interpretatives del territori, i els menors hauran d’anar acompanyats.