Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol promoure el consum de carn autòctona

El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol promoure el consum de carn autòctona

La nova campanya 'La conservació del paisatge a la taula' pretén millorar el coneixement dels consumidors sobre les diverses peces de carn i les maneres de cuinar-les
Campanya del PN Alt Pirineu per promocionar la carn autòctona
15/04/2019 19:00

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha engegat una campanya per promoure el consum de carn autòctona i donar a conèixer les diferents possibilitats de cuinar-la. Amb el lema 'La conservació del paisatge a la taula', la campanya es destina a carnisseries, restaurants escoles i altres espais públics per a millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuina.

Així, es posa en valor les diferents races ramaderes com ara la vaca pallaresa, la vaca bruna, l'ovella xisqueta, l'ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. La campanya és el resultat d'un estudi i compta amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l'àmbit del parc. Així, per cada tipus de carn, la guia incorpora una il·lustració i un I un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals fins a les més desconegudes.

La iniciativa s'emmarca en la promoció de l'activitat ramadera i agrícola i el Parc mostra el compromís amb un sector ''actiu'' per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.