Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural del Cadí-Moixeró potenciarà l'accés des de l'Alt Urgell

El Parc Natural del Cadí-Moixeró potenciarà l'accés des de l'Alt Urgell

L'espai natural ha previst la reforma de Casa En Coll, a Alàs, i la creació d'un Centre d'Interpretació a Tuixén La Junta Rectora aprova una inversió de més de 900.000 euros per enguany
Parc Natural del Cadí Moixeró
16/02/2009 11:30

La Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró ha aprovat el programa d'actuacions i el pressupost del 2009 en què destaca una inversió de més de 900.000 euros. De les obres i projectes que conformen el programa d'intervenció, sobresurten les obres de construcció del Centre d'Interpretació de Tuixén i de la Casa En Coll, a Alàs, la porta del Parc Natural del Cadí-Moixeró des de l'Alt Urgell. També s'inclou la redacció del projecte de l'ecomuseu de Sant Joan de l'Avellanet, a Bagà.

Les obres de l'edifici del Centre d'Interpretació del Parc Natural a Tuixén (Alt Urgell) s'iniciaran en breu i estaran acabades a començament de l'any 2010. En aquest centre hi haurà una exposició permanent de la flora del parc i un apartat específic dedicat a les trementinaires. Enguany també es farà un projecte d'exposició d'aquest centre.

Un altre dels projectes destacats del programa d'actuacions és l'obra de la Casa d'en Coll, a Alàs, Alt Urgell. Aquest equipament serà la porta d'accés al Parc Natural del Cadí-Moixeró des de l'Alt Urgell.

Per últim, del paquet d'iniciatives, en destaca la redacció del projecte del futur ecomuseu de Sant Joan de l'Avellanet, a Bagà, una actuació pendent des de fa anys. La proposta s'ha desencallat en els últims mesos després d'un conveni que han signat l'Ajuntament de Bagà i el Departament de Medi Ambient.

La Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró es reuneix un dos cops per any i està integrada per representants dels tres consells comarcals (Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya), diferents departaments de la Generalitat, l'Institut d'Estudis Catalans, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i Depana.

L'equip gestor del Parc Natural del Cadí-Moixeró proposa el programa d'actuacions i el pressupost, que tenen en compte treballs de recerca, millores d'infraestructures ramaderes, subvencions a entitats i iniciatives locals, el manteniment i millores de camins i pistes forestals i senderisme, entre moltes altres actuacions. El document es debat i s'aprova posteriorment a la Junta Rectora. El pressupost de 2009 és de 1,4 milions d'euros.