Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

La brigada d'aquest espai neteja arbres caiguts i retira pedres en diverses carreteres i pistes. La zona més afectada ha estat la via d'accés a Cava, tallada per una esllavissada
Màquina retroexcavadora netejant accessos afectats per la nevada del temporal Gloria a la zona del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Foto: TES)
07/02/2020 12:27

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha dut a terme aquesta setmana actuacions urgents per restablir la normalitat dins del seu àmbit després dels efectes del temporal Gloria. En col·laboració amb els ajuntaments dels municipis ubicats en aquesta àrea, la brigada de l'espai natural ha netejat camins, carreteres i pistes d'accés a punts diversos que van quedar afectats per la intensa neu, pluja i vent associat a aquesta borrasca. Concretament, aquestes tasques s'han dut a terme als pobles de Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí. La zona més afectada ha estat la de la via d'accés a Cava, que va quedar tallada per una esllavissada de roques i arbres.

Els importants gruixos de neu humida del temporal van provocar la caiguda de nombrosos arbres, el que va acabar afectant la circulació de vehicles a carreteres i pistes dels municipis del parc. Així, la brigada ha treballat en la seva retirada per tal de facilitar l'accés de la maquinària i permetre la neteja d'aquestes vies. A banda de l'actuació a l'accés a Cava, també s'ha actuat a les pistes forestals d'Estana a Coll de Pallers, de Riu de Cerdanya a Coll de Pendís i l'accés als miradors del Pla de l’Àliga d’Estana.

Puntualment, el parc ha emprat maquinària específica per poder accedir a la masia de Cal Xorro, al municipi de Cava, després de quedar aïllada per la neu. Així mateix, ha netejat les pedres caigudes per una esllavissada a la pista que dóna accés al nucli de Rebolleda i Via del Nicolau, al municipi de Guardiola de Berguedà, amb una maquinària retroexcavadora. D'altra banda, la brigada ha habilitat diversos aparcaments de vehicles que havien quedat coberts per la neu, per tal de facilitar l'accés al gran nombre de visitants que aquests dies s'han apropat -aprofitant els gruixos existents- per practicar diverses activitats de neu, com ara baixada amb trineu, raquetes o esquís, o gaudir del paisatge hivernal, entre d'altres.

Un cop enllestides les feines més urgents, a mesura que la neu es fongui, es podrà accedir a cotes més altes, per tal de concentrar les tasques de neteja en les diferents pistes forestals que han quedat bloquejades a més alçada.