Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Olímpic del Segre tem la pèrdua de cabal del riu amb el transvasament

El Parc Olímpic del Segre tem la pèrdua de cabal del riu amb el transvasament

El gerent de la instal.lació, Francesc Ganyet, assegura que el projecte pot perjudicar el funcionament de l’equipament
Riu Segre i Parc Olímpic
27/03/2008 14:03

El gerent del Parc Olímpic del Segre, Francesc Ganyet, ha expressat avui la seva preocupació per la pèrdua de cabal del riu Segre si es duu a terme el transvasament d’aigua des de la capçalera del riu i fins la conca del Llobregat. Segons ha remarcat Ganyet, “la instal.lació olímpica es veuria perjudicada per una disminució del cabal”. I ha afegit: “Dir que el transvasament només es faria durant els mesos d’hivern afectaria igualment el funcionament del Parc, que ofereix activitats durant tot l’any”.

El responsable de l’equipament esportiu i d’oci de la Seu d’Urgell ha volgut recordar que el riu Segre baixa actualment amb molt poca aigua, en una situació que empitjora any rera any: “En els setze anys d’experiència que tenim al Parc Olímpic, l’any 2006 va registrar-se el pitjor cabal de la història. El 2007, aquest registre encara va baixar a la meitat. La situació de sequera afecta el Segre fins al punt que l’any passat les comportes van estar tancades durant quatre mesos seguits”.

El gerent de la instal.lació defensa que el transvasament cap a Barcelona seria més lògic aigües avall del Segre, més que no pas a la capçalera. Ganyet explica que “les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre indiquen que on es vol fer la captació registra un cabal de 3 metres cúbics per segon, mentre que a la Seu aquesta xifra és de 13, a Oliana de 30, a Balaguer de 80, i a l’Ebre, de 500”.

Francesc Ganyet considera que el bé general “està per davant de tot”, però puntualitza que “un transvasament d’aquest tipus s’hauria d’aplicar intentant no perjudicar a d’altres zones i activitats”. També comenta que “si tirés endavant caldria reunions amb els responsables per establir compensacions”.