Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova per unanimitat una proposta per reformar el Parc de Bombers de la Seu

El Parlament aprova per unanimitat una proposta per reformar el Parc de Bombers de la Seu

Tots els grups han donat suport al text presentat pel PSC. S'hi ha incorporat l'esmena de JxS perquè la reclamació no se circumscrigui a aquest any mateix
Parc de Bombers de la Seu
24/05/2017 17:45

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposició del PSC perquè el Departament d'Interior dugui a terme la reforma del Parc de Bombers de la Seu d'Urgell. Tots els grups parlamentaris han donat suport a la proposta presentada pel grup socialista, que ha tirat endavant mitjançant l'acceptació de l'esmena presentada per Junts pel Sí referent als terminis de l'obra. El text inicial reclamava que es faci aquest any mateix, un punt que ha estat exclòs per la impossibilitat d'incloure-la al pressupost 2017.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, s'ha felicitat del fet que la petició hagi prosperat. Tot i això, Ordeig ha reiterat la crítica a la reducció en inversions públiques durant els darrers anys, que xifra en un 73% a l'Alt Pirineu, perquè considera que això "afecta els equipaments públics, molt especialment a un territori amb menys densitat de població però amb una major extensió territorial”. Ordeig creu que el parc de Bombers de la Seu n'és "un exemple clar de deixadesa" i assegura que "no s’hi ha fet pràcticament cap reforma des de que es va inaugurar al començament dels anys 90”.

Ordeig ha recordat que “durant l’estiu hi conviuen més de 50 persones, entre bombers, GRAE i forestals, per tant s’hi duu a terme molta acció de rescat de muntanya que requereix que els professionals comptin amb instal·lacions i materials òptims”. Finalment, la proposició també demana "que es convoquin les places de comandaments i bombers que no s’han cobert en els darrers anys això com cobrir la plaça de Cap amb dedicació exclusiva, ja que l’actual comandament superior ha de pujar des de Lleida”.

Suport de l'Ajuntament de la Seu

Aquesta proposició se suma a la moció acordada el mes de març passat a l'Ajuntament de la Seu entre el PDeCAT, Compromís i la CUP per demanar al Departament d'Interior que dugui a terme la reforma. En aquella ocasió, l'equip de govern també hi va donar suport després que s'acceptessin les seves transaccions. L'alcalde de la Seu i diputat del JxS, Albert Batalla, va matisar que ja s'han iniciat reformes en espais com ara la cuina, i que iniciar la reforma enguany no és viable per disponibilitat pressupostària, però sí que ja es poden iniciar els tràmits.

Tanmateix, Batalla va recordar que la Generalitat ja té en marxa el Pla Estratègic de Bombers 2017-2022 que, entre d'altres accions, preveu millores en les instal·lacions, material i personal en diversos parcs d'arreu del país, juntament amb un increment de la plantilla. Pel que fa a la necessitat que el cap de la caserna tingui dedicació exclusiva la Seu, Albert Batalla va apuntar que actualment ja hi ha casos en què els caps s'ocupen de més d'un parc.

ERC es va abstenir en aquella votació al ple municipal i es va mostrar crític amb la "manca de rigor" de la moció en punts com ara el fet que "és inviable començar les obres aquest 2017", que els 50 membres del parc "no hi són tots de cop, perquè treballen per torns" i que "per accedir a les places de comandament cal tenir el títol de sergent", que per ara no té cap dels professionals de la Seu. ERC també va lamentar que la moció no fes referència a la necessitat de disposar d'helicòpter al parc, atès que ara els GRAE s'han de desplaçar fins a Tírvia per utilitzar-lo.