Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova una moció per l'"equitat territorial" i la "interrelació" entre àrees rurals i urbanes

El Parlament aprova una moció per l'"equitat territorial" i la "interrelació" entre àrees rurals i urbanes

El text, presentat per ECP, insta el Govern a elaborar una llei que "garanteixi el desenvolupament sostenible", promogui el teletreball i redueixi les desigualtats que afecten les zones menys poblades
Parlament de Catalunya (@parlamentcat)
22/12/2020 10:30

El Parlament ha aprovat aquest divendres passat una moció a favor de l’"equitat territorial i la interrelació entre les àrees rurals i urbanes". El document, que havia presentat el grup d'En Comú Podem, és dels últims que ha debatut la cambra catalana abans de la dissolució d'aquest dilluns i la imminent convocatòria d'eleccions per al 14 de febrer. La majoria de punts es van aprovar per àmplia majoria i només se'n van desmarcar els representants de Ciutadans i la CUP.

El text aprovat insta el Govern a elaborar una Llei d’Equitat Territorial que "garanteixi el desenvolupament sostenible de les àrees rurals", a més de "promoure el teletreball al món rural, eradicar les desigualtats que castiguen les zones menys poblades del país i desplegar una política de mobilitat sostenible i ambiciosa per garantir la connectivitat de les àrees rurals".

El responsable d’ECP a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, considera que la moció recull el mandat de desenvolupar un Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, per prevenir la "gentrificació a les zones turístiques, amb especial atenció a l’Alt Pirineu i Aran", i fomentar "polítiques municipals d’habitatge social i de regulació del preu dels lloguers”. Moya també en destaca que la moció “posiciona les Terres de Lleida com a referent de sobirania alimentària, fent-ne el node central i promotor de es polítiques de foment i defensa d’un sector primari professional, sostenible i de proximitat”.

De la seva part, el diputat osonenc Marc Parés -que va defensar la moció al Parlament- ha defensat "la importància que té un bon sistema de transport públic per afavorir l’equitat territorial". En aquest punt, Parés ha subratllat "la importància de desenvolupar la xarxa d’intermodalitat a l’entorn de l’Estació Lleida-Pirineus”.