Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parlament rebutja una proposta per agilitar els tràmits de la variant Adrall-Canturri

El Parlament rebutja una proposta per agilitar els tràmits de la variant Adrall-Canturri

CiU lamenta el vot contrari del tripartit i considera "incoherent" que es plantegi la vegueria de l'Alt Pirineu sense una bona connexió entre la Seu i Sort
El Port del Cantó
09/04/2008 17:48

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dimecres, amb el vot en contra del PSC, ERC i ICV, una proposta de resolució de CiU que demanava agilitar la redacció del projecte d’execució de la variant Adrall-Canturri a la carretera N-260, entre la Seu d’Urgell i Sort.

Aquesta proposta ha estat defensada en la Comissió de Política Territorial pel diputat Agustí López, que l'havia presentat juntament amb Albert Batalla. Essencialment, el text volia instar el Govern a “dur a terme les gestions oportunes, per tal que el Ministeri de Foment agiliti els tràmits amb la màxima urgència possible”. A més, es demanava “crear, abans de 6 mesos, una comissió de seguiment de la redacció del projecte, que integri representants dels municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, de la Direcció General de Carreteres i del Departament de Política Territorial i Obres Públiques”. Una comissió que, segons Agustí López, “evitaria problemes similars als que va patir el projecte del túnel de Vielha, per manca de diàleg i complicitat amb les administracions locals”.

Agustí López ha lamentat el rebuig, tot recordant que aquest tram "és d’uns 50 km de distància, però es recorre normalment en una hora, degut clarament al traçat obsolet d’aquesta via, amb múltiples revolts i rampes que s’apropen al 20% de desnivell”. En aquest sentit, López ha qualificat d’ “insòlit i incoherent parlar de la creació d’una vegueria de l’Alt Pirineu, però no apostar per agilitar les comunicacions entre les seves principals poblacions”.

CiU ha recordat que, quan era ministre d’Obres Públiques, Josep Borrell va impulsar l’any 1992 l’estudi tècnic d’una variant entre Adrall i Canturri, que va cristal·litzar en un Estudi informatiu. Però tot i que els ajuntaments afectats i el sector turístic del Pallars Sobirà han demanat de forma insistent que s’avanci en la redacció del projecte d’execució de l’esmentada variant, aquestes propostes no han reeixit.

Agustí López també considera important la resolució d'aquest tram per atraure més visitants al Parc Nacional d’Aigüestortes, quan estigui en marxa l'aeroport de la Seu. A més a més, la N-260 registra un fort trànsit de camions de fusta europea, que nodreixen les dues serradores del Pallars Sobirà.