Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PDeCAT de l'Alta Ribagorça reclama que s'executin ràpid les millores a l'N-230

El PDeCAT de l'Alta Ribagorça reclama que s'executin ràpid les millores a l'N-230

L'executiva comarcal vol que s'incloguin al projecte les peticions fetes des del territori. La principal reivindicació és reforçar la seguretat i la reducció de temps dels trajectes
La carretera N-230 a l'Alta Ribagorça (Foto: ACN / arxiu)
30/01/2018 17:50

L'executiva comarcal del PDeCAT a l'Alta Ribagorça vetllarà perquè les obres previstes a la N-230 s'executin "com més aviat millor" i que s'atenguin les reivindicacions de les administracions territorials. El PDeCAT veu com a ''prioritària i indispensable'' la realització d'aquestes actuacions; d'una banda, per ''millorar la seguretat i reduir la sinistralitat'', i de l'altra, per ''optimitzar el temps de desplaçament'' en la que és la principal arteria de comunicació entre l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran.

Les peticions fetes des del territori tenen com a principal preocupació "l'elevat trànsit pesat'' que hi ha actualment a l'N-230, que s'ha convertit en un un eix internacional de mercaderies que uneix Tolosa de Llenguadoc, Lleida i Barcelona. Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i també membre de l'executiva comarcal del PDeCAT, recorda que han estat nombroses les ocasions en que s'ha hagut de ''lamentar i denunciar'' l'alt nivell de sinistralitat.

De la seva part, l'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, afirma que ''si s'atenen les peticions i es realitza l'obra es posarà fi a la realitat que aquest eix és un tram d'alta sinistralitat", per la qual cosa veu "necessària" la millora de la via. I l'alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, hi afegeix que que ''es tracta d'un anunci que arriba tard, des de les institucions locals farem pressió per que s'executi el més aviat possible''.

Finalment, Mayte Rivero, senadora pirinenca del PDeCAT, manifesta que ''la primera prova d'esforç i voluntat sobre aquest estudi es veurà en els pressupostos d'aquest any'', en cas que el govern espanyol sigui capaç de tirar-los endavant.

En una reunió, el PDeCAT de l'Alta Ribagorça ha analitzat l'estudi informatiu de condicionament de la N-230 entre Sopeira i la boca sud del nou túnel de Vielha, que va ser aprovat provisionalment el desembre passat i que a dia d'avui està en fase d'al·legacions.

Les darreres hores, el síndic d'Aran, Carlos Barrera, també ha demanat públicament que les millores previstes s'executin de pressa i que prioritzin la instauració de nous trams amb tres carrils, per facilitar l'avançament de camions, i les línies contínues per evitar maniobres temeràries en punts amb poc marge per avançar. Foment ha anunciat un projecte més ambiciós, però el Conselh Generau el rebutja perquè no té data d'inici i consideren que cal mesures immediates per reduir la sinistralitat.