Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Petit Cor de la Catedral de Lleida actuarà dissabte a la Seu

El Petit Cor de la Catedral de Lleida actuarà dissabte a la Seu

El concert comptarà amb la col•laboració del Cor de Cambra Caterva
Petit Cor de Cantors de Lleida
08/01/2008 14:04

El proper dissabte 12 de gener, a la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell, a les 20.30 hores, tindrà lloc un concert a càrrec del Petit Cor de la Catedral de Lleida. L'entrada serà gratuïta. El concert és fruit d'un intercanvi coral amb el Cor de cambra Caterva de la Seu d'Urgell, el qual va realitzar un concert a l'església de Sant Llorenç de Lleida l'abril del 2007, on va cantar íntegrament la "missa de difunts" del mestre de capella de la catedral de la Seu Joan Brudieu.

El Petit Cor de la Catedral de Lleida, format per uns vint-i-cinc cantants, presentarà un concert variat amb obres sacres i profanes que van des de l'època medieval fins als nostres dies. Comptarà en vàries de les seves interpretacions amb la col•laboració del pianista i organista Joan Casals i amb la veu de la solista Maria Jesús Castell.

Maria Jesús Castell, nascuda a Lleida, membre del Cor del Conservatori de Lleida on ha participat com a solista en diferents concerts internacionals, va rebre el segon premi de cant el 2006 en el concurs que cada any organitza el Conservatori de Lleida. Actualment és professora de violí a l'escola Sícoris de Lleida. Joan Casals ha estat durant quaranta anys director del Cor Montserrat de Terrassa i és organista i responsable musical de la Catedral Basílica del Sant Esperit a Terrassa. La direcció del Petit Cor de la Catedral de Lleida és a càrrec de Joaquim Mesalles, compositor, canonge, mestre de capella i organista adjunt de la Catedral de Lleida.

El Petit Cor, format l'any 2000, presta una atenció particular a la interpretació d'obres de música sacra dels grans autors així com obres inèdites de mestres de capella de la catedral de Lleida, on el proper mes de març presentarà un concert.

El concert, amb una primera part dedicada a obres profanes i una segona a obres sacres, acabarà amb la interpretació junt amb el cor de cambra Caterva de dos corals de Bach.