Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu preveu tancar l'estiu amb una nova millora de dades turístiques

El Pirineu preveu tancar l'estiu amb una nova millora de dades turístiques

En espera d'acabar la temporada, el Patronat de Turisme augura que se superarà els 615.000 visitants de l'any passat. Les empreses d'esports d'aventura han augmentat l'activitat al voltant del 5%
Activitats aquàtiques al Ràfing Parc de la Seu
30/08/2019 13:52

El sector turístic del Pirineu preveu tancar l'estiu amb unes xifres d'ocupació lleugerament superiors a les de l'any passat. Abans de començar la temporada, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida es van fixar l'objectiu de mantenir les dades de 2018, que van ser de 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions, però a pocs dies d'acabar l'agost ''tot fa preveure que fins i tot les puguem superar una miqueta''. Així ho ha assegurat el director de l'ens, Juli Alegre, que preveu que els propers dies es tancarà una campanya ''molt satisfactòria''.

Des del Patronat apunten que, tot que encara falten uns dies per al balanç final, les empreses d'esports d'aventura i turisme actiu han registrat un increment de contractació de serveis de prop del 5%, pel fet que la meteorologia ha acompanyat i per la gran varietat d'oferta del territori. Juli Alegre ha matisat que al començament de juliol l'ocupació no va arribar a les dades previstes però que la resta de l'estiu s'ha "remuntat" i que, prèviament, el mes de juny també va ser bo.

Alegre ha recordat que el sector turístic a Ponent i el Pirineu porta 6 anys en una ''línia ascendent'' que s'ha vist accentuada les darreres quatre campanyes. Ho atribueix principalment al fet que ''el sector fa els deures tot estructurant el producte i oferint-lo amb qualitat''. Però també ha posat en valor la promoció que se'n fa i el fet que és "un territori molt proactiu'' a l'hora d'organitzar esdeveniments: aquest estiu n'hi ha hagut més de 400, principalment de caire esportiu, cultural o gastronòmic. ''Això permet al turista gaudir de les activitats'', ha remarcat.

Entre aquests esdeveniments que porten turistes d'arreu del món, el Patronat ha assenyalat els Campionats Món de Piragüisme d'Aigües Braves, dels quals al juliol se'n va fer la primera part a Sort (estil lliure) i la segona tindrà lloc del 25 al 29 de setembre a la Seu d'Urgell, amb les modalitats d'eslàlom olímpic i descens. De la seva part, Àger és escenari del Campionat Internacional de Parapent, amb més de 100 participants d'arreu de planeta.