Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pla Educatiu d'Entorn potencia les noves tecnologies

El Pla Educatiu d'Entorn potencia les noves tecnologies

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell promou el projecte 'la ràdio a les escoles'
Col.legi Albert Vives - Sala d'ordinadors
16/01/2008 12:26

El Pla Educatiu d'Entorn de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya està portant a terme projectes relacionats amb l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a les escoles. La regidora d'educació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Alba, ha explicat en declaracions a l'ACN que 's'ha posat la fibra òptica a l'escola Albert Vives per tenir realment una banda ampla quan arribi a la Seu d'Urgell'. També el col.legi Albert Vives i l'institut Joan Brudieu, poden dur a terme actualment tallers de ràdio i disposen d'aules de ciències equipades amb tecnologia per impartir les lliçons. El CEIP Albert Vives de la Seu d'Urgell, que aplica un Pla Estratègic de TIC, disposa actualment d'un ordinador per cada quatre alumnes.

Segons ha assenyalat Mireia Alba, regidora d'Educació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, 'les escoles estan ben equipades, totes tenen ordinadors, projectors i material tecnològic adequat per l'ensenyament'. Una altra de les actuacions és un pla de formació de professorat en informàtica a la llar municipal d'infants la Grandalla. L'objectiu, segons Alba, és 'donar la màxima aplicació de les TIC dins l'educació'. A més, la Seu d'Urgell disposa del punt Òmnia, destinat a fer cursos d'informàtica bàsica per escolars en períodes de vacances. Les actuacions en educació des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell es basen en aportacions als Plans Estratègics d'Aplicació del les TIC del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, el director de l'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell, Isidor Alberich, ha explicat que 'fa tres anys es va dur a terme un Projecte de Comunicació Audiovisual (PCA), conseqüència de l’aplicació del Pla Estratègic de les TIC'. També ha afegit que 'els alumnes aprenen a fer un bon ús dels mitjans audiovisuals a través de tallers'. El producte final del projecte es pot veure a través de la web del centre, que al mateix temps, segons Alberich, és l'eina d'interacció amb els pares dels alumnes. Alberich ha remarcat que l'escola té un ordinador per cada quatre alumnes i pràcticament totes les àrees dels currículums treballen amb el suport dels mitjans audiovisuals o tecnològics. A més, ha indicat que 'les noves tecnologies ens han d'ajudar a millorar els resultats pedagògics dels alumnes'.

Després d'acollir-se al Pla Estratègic de les TIC, l'escola Albert Vives ha pogut dur a terme la formació del professorat en aquest àmbit i també en mitjans audiovisuals, cosa que segons Alberich 'ens ha donat un coneixement que gràcies als recursos podem portar a terme el treball juntament amb els alumnes'.