Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pla Estratègic de Turisme de Catalunya vol potenciar les visites al Pirineu i l'interior

El Pla Estratègic de Turisme de Catalunya vol potenciar les visites al Pirineu i l'interior

El Govern vol que el flux de visitants es reparteixi més pel país, perquè sigui sostenible i de més qualitat. El document, que abasta fins l'any 2022, s'ha presentat aquest dijous a la Seu d'Urgell
Presentació a la Seu del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya
30/05/2019 18:40

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha presentat aquest dijous a la Seu d’Urgell el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, en un acte organitzat a la Sala de la Immaculada per part del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Segons ha assegurat Bono, el nou document contempla "mesures concretes per millorar la competitivitat del sector" i per "situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània".

El projecte ha estat, detallen, "el resultat d’anys d’estudi i d'un acord amb els agents del sector per ordenar un flux de visitants creixent". Sobre aquest punt, l'estudi preveu que l'any 2022 fins a 21 milions de turistes estrangers visitin el país, quan actualment són uns 18 milions. Per això, es vol definir una estratègia perquè aquest gran moviment de persones sigui compatible amb la qualitat i la sostenibilitat, i perquè no es concentri només en zones concretes sinó que beneficiï tot el país.

El pla preveu l’augment d’inversions per millorar la qualitat del sector i augmentar l’oferta. En aquest sentit, un dels punts clau és que el Govern català s’ha posat com a horitzó el 2022 "perquè un 10 per cent del total de turistes que arriben a Catalunya visitin les comarques interiors i el Pirineu". La intenció, explica Octavi Bono, és "que Catalunya sàpiga aprofitar la seva riquesa patrimonial, cultural i d’oci per millorar la demanda i augmentar els ingressos al sector".

Per això, el pla preveu "posar en valor la riquesa del país i alhora potenciar inversions que millorin els serveis que pot oferir". També es posa com a objectiu principal "augmentar la qualitat del turisme que arriba al país" per tal "d’incrementar la despesa diària del visitant i que l’activitat sigui compatible amb criteris de sostenibilitat i respecte amb l’entorn". L'objectiu marcat és que la despesa mitjana per turista i dia arribi fins als 191 euros, i que un 37% dels turistes vinguin fora de la temporada alta.

12% del PIB i 14% dels llocs de treball

Per al Govern català és "una prioritat la convivència entre una activitat que representa un 12% del PIB del país i els residents de les zones on hi ha més visitants". L'executiu recorda que el turisme genera actualment ims 450.000 llocs de treball, cosa que representa el 14% de l'oferta laboral de Catalunya.

El nou document presenta 7 eixos principals: "mostrar Catalunya com una destinació de qualitat, cercar visitants als mercats més adequats, atraure noves inversions, afavorir pràctiques sostenibles i que preservin l'entorn, millorar serveis, redistribuir els fluxos turístics i un nou sistema de governança".