Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El pla europeu Last Mile proposa solucions de transport a zones poc poblades de l'Alt Pirineu

El pla europeu Last Mile proposa solucions de transport a zones poc poblades de l'Alt Pirineu

Entre les mesures concretes previstes hi ha més transport públic a Aigüestortes, coordinar els serveis de tren i bus i rutes de bicicleta paral·leles a la línia de tren de la Pobla
Reunió del projecte europeu Last Mile, a Tremp
10/03/2020 12:53

Tremp ha acollit la presentació del Pla d'Acció del projecte europeu Last Mile. L'objectiu d'aquesta iniciativa és trobar solucions de mobilitat flexibles i innovadores que permetin, tant als residents com als turistes i visitants de zones amb poca densitat de població, realitzar l'últim tram del seu recorregut amb mitjans de transport sostenibles.

Com a mesures concretes, el Govern contempla la millora del transport públic cap al Parc Nacional d'Aigüestortes, la coordinació dels serveis de tren i bus per accedir a la Vall Fosca i al telefèric de l'Estany-Gento o bé les rutes de bicicletes paral·leles a la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur.

La millora dels serveis de transport a la demanda i de la informació sobre les possibilitats de mobilitat existent són d'altres de les mesures que es duran a terme. Tot plegat, amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament econòmic i turístic.

A banda de la Generalitat de Catalunya, formen part del projecte Last Mile l'Agència del Medi Ambient d'Àustria, l'Administració Regional del Tirol Oriental (Àustria), l'Agència pel Suport del Desenvolupament Regional de Kosice (Eslovàquia), el Club de Desenvolupament Sostenible de la Societat Civil (Bulgària), el Parc Natural Upper Sûre (Luxemburg) i el Voivodat de Pomerània Occidental (Polònia).