Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova demanar a la Policia Nacional espanyola que retiri els pals de bandera de la comissaria

El ple de la Seu aprova demanar a la Policia Nacional espanyola que retiri els pals de bandera de la comissaria

Les astes no compleixen la llicència d'obres municipal. La proposta d'ERC va rebre el suport del PDeCAT, mentre que Compromís X La Seu va votar-hi en contra
Comissaria de la Policia Nacional a la Seu
13/09/2017 12:50

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dimarts una moció d'ERC que insta la Direcció Nacional de la Policia espanyola a complir la llicència d'obres concedida pel consistori, en la qual es va denegar la col·locació de pals de bandera a l'estructura exterior de davant de la comissaria del cos policial estatal, ubicada a l'avinguda del Salòria. El text va rebre el suport del PDeCAT, mentre que Compromís X La Seu hi va votar en contra. Cal afegir que el regidor de la CUP, Pau Lozano, no va assistir al plenari.

En relació amb la proposta, des de l'equip de govern (PDeCAT), el tinent d'alcalde de Via Pública, Jesús Fierro, va reconèixer que la petició s'adiu a la legalitat i va subratllar que en cap cas es tracta d'una "guerra de banderes". Fierro espera que quan la delegació del Govern a Lleida rebi el requeriment, "entengui el raonament", ja que el novembre de 2009 es va autoritzar els rètols informatius però no la col·locació de les astes, que no recomanen els informes tècnics.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va demanar inicialment la retirada de la proposta i va instar a dialogar per trobar una solució a la problemàtica. "Cal negociar per evitar tensions polítiques", va indicar. Així, el principal grup de l'oposició també va proposar permetre els pals amb totes les banderes, i no únicament amb l'espanyola, com passa ara. Ordeig va insistir que "és un error, en el moment en què estem, fer un mal ús dels símbols, ja que s'ha de respectar totes les sensibilitats". En quant al compliment de la llicència d'obres, va instar a ser estrictes "amb totes les que s'atorguen, i no únicament amb aquesta".

Peticions prèvies

El portaveu republicà, Francesc Viaplana, va argumentar que el seu grup ha reclamat en diverses ocasions, tant en junta de govern com a través d’un prec al mateix plenari, que es realitzi el pertinent requeriment d’enretirada de les astes a la Policia Nacional, tot fent complir la llicència atorgada. Viaplana creu que es tracta d'un expedient urbanístic i que l'únic que es busca és "equitat per a tots els ciutadans".

La moció proposa com a acords "comunicar la necessitat de complir la llicència d’obres aprovada a la Direcció General de la Policia, realitzant la retirada dels pals de bandera en el termini màxim d’un mes", com també que "en cas que en el termini d’un mes no s’hagi modificat l’estructura de forma adequada, s'actuï d’ofici per part de l’ajuntament" per fer la retirada, a banda de "sol·licitar als serveis tècnics municipals que, realitzin el pertinent seguiment de les llicències d’obres atorgades i en comprovin el compliment segons els termes que s’autoritzin".