Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova l'aportació a la Fundació Integra Pirineus

El ple de la Seu aprova l'aportació a la Fundació Integra Pirineus

Cadascun dels ens implicats destina 2.500 euros al projecte, que fomenta l'economia local i la integració social i laboral La sessió també va aprovar una modificació de la plantilla municipal i va debatre sobre el funcionament d'HIULS i el CAPAU
Ple Ajuntament de la Seu - 14.07.14
15/07/2014 11:14

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat l'aportació a la Fundació Privada Integra Pirineus, en què cadascuna de les tres institucions implicades (Ajuntament de la Seu, Consell Comarcal de l'Alt Urgell i Fundació Catalunya-La Pedrera) hi destinen 2.500 euros.

Tots els portaveus van coincidir a expressar el suport a la tasca d'Integra Pirineus per donar sortida a la fusta local i alhora afavorir la integració laboral i social de persones amb dificultats.

Durant el ple també es va aprovar una modificació puntual en la plantilla orgànica, per tal de cobrir una plaça de secretària per jubilació, que ocuparà de manera interina una persona provinent de la societat municipal HIULS. El tràmit va rebre el suport de CiU, ERC i PP, l'abstenció de Progrés i el vot en contra d'ICV. En aquest punt es va obrir un debat sobre els criteris d'adjudicació de llocs de treball.

El portaveu d'Iniciativa, Antoni Viñals, va qüestionar la manera de contractació i va defensar que es prioritzi la promoció interna, tal com se sol fer a l'administració. Viñals considera que tampoc no s'aposta prou de la formació i reciclatge dels treballadors de l'Ajuntament, alhora que es fa contractacions externes per a feines que es podrien fer des del consistori mateix.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va replicar Viñals i va acusar-lo de tergiversar la realitat. Fierro va defensar que sí que s'ofereix formació als empleats, sempre que la demanin i sigui positiva per al consistori, i va recordar que l'actual configuració i ajustament de la plantilla ha estat àmpliament consensuada amb treballadors i sindicats.

Des de Progrés, Òscar Ordeig va criticar que s'hagués destinat 54.000 euros a un estudi sobre llocs de treball, que considera que finalment no ha tingut utilitat.

El plenari, alhora, va acordar canvis en la gestió administrativa de HIULS, en aquest cas amb l'abstenció de Progrés i ICV. Òscar Ordeig va afirmar que, en la situació actual i vista l'experiència, el millor seria dissoldre aquesta societat municipal i tornar a la gestió integral des de l'Ajuntament mateix. Sobre aquest punt, des de l'equip de govern, Jesús Fierro va defensar la utilitat de HIULS, que ha passat de tenir l'urbanisme com a principal activitat a gestionar d'altres àmbits de serveis locals.

També en l'àmbit laboral, durant el ple es va aprovar els nous complements per a determinades places d'enginyers i informàtics, que s'equipararan a l'arquitecte municipal, i es va acordar per unanimitat que una persona del Consorci d'Atenció a les Persones passi a dependre novament de l'Ajuntament de la Seu.