Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova recuperar les subvencions a clubs esportius

El ple de la Seu aprova recuperar les subvencions a clubs esportius

El punt referent a incorporar la partida al pressupost va tirar endavant per unanimitat. L'equip de govern no se suma a la proposta per debatre mancances, en considerar que es qüestiona les millores a les instal·lacions i la tasca dels tècnics
Pavelló Poliesportiu de la Seu
11/04/2018 20:20

L'Ajuntament de la Seu ha aprovat, al ple ordinari d'aquest mes d'abril, una moció presentada per ERC en què es proposa recuperar les subvencions a entitats esportives de la ciutat. Els punts 1 i 4 del text van ser aprovats per unanimitat, mentre que els punts 2 i 3 van tirar endavant amb 10 vots a favor (Compromís, ERC i CUP) i 7 en contra, de l'equip de govern (PDeCAT).

En representació del PDeCAT, el regidor d'Esports, Isidor Alberich, va mostrar-se d'acord amb la idea de dotar el pressupost del 2018 amb una partida per a aquestes subvencions, mitjançant una modificació pressupostària al ple del mes vinent. Tanmateix, Alberich va dir que no poden estar d'acord amb els dos punts centrals de la moció, ja que considera que "s'hi qüestiona la tasca del Servei d’Esports, que fan la seva feina molt bé". Així, pel que fa a la gestió dels horaris, va defensar que "s’han anat ajustant any rere any i fins i tot hi ha ajuntaments que vénen a la Seu per veure com ho fem per coordinar-ho", atès que "la primera quinzena de maig ja es demana una planificació als clubs per saber les necessitats, i si cal, es fa una última reunió per resoldre conflictes, que els dos darrers anys no ha calgut fer, cosa que vol dir que els clubs s'hi troben còmodes".

Pel grup de Compromís, Òscar Ordeig va recordar que la recuperació de subvencions a clubs esportius és una qüestió que la seva formació ha reivindicat des que es van eliminar el 2013, en un context de crisi. Segons Ordeig, "els clubs són l’ànima de les instal·lacions esportives" i "a banda de les quotes o la publicitat, cal que tinguin el suport de l’ajuntament". Alhora, va recordar que "al debat dels pressupostos de 2017 i 2018 s'havia tornat a proposar i no es va acceptar, sense que ERC ho reclamés". Compromís també va apuntar que el 2012, l'últim any que hi va haver aquesta partida, l’Ajuntament hi va destinar 60.000 euros, per la qual cosa creu que les quantitats que es proposen ara, entre 7.800 euros i 10.000 euros, són "molt poc per al nombre de clubs que hi ha a la Seu". Finalment, Ordeig va opinar que el suport a l'esport d'elit és important, per la promoció de la ciutat que comporta, però que s'hauria de prioritzar l'esport formatiu.

Des de la CUP, Pau Lozano també va fer referència al fet que ara fa dos anys "ja es va aprovar per unanimitat una moció pràcticament igual, per unanimitat, que no s’ha dut a terme i que no s'ha inclòs al pressupost municipal". Lozano troba "correcta" aquesta proposta però conclou que "les mocions s’han de complir i fer complir".

En nom d'ERC, Berta Vidal va voler matisar que reconeixen "l’esforç econòmic que ha fet l’Ajuntament per a les instal·lacions esportives, com també la feina dels tècnics", però hi va afegir que "s’ha de poder parlar de demandes dels clubs" i que havien presentat la moció perquè és una demanda que els havien expressat algunes entitats en les reunions que han mantingut amb el món esportiu de la ciutat. Vidal va voler subratllar que, tot i proposar una reunió amb els clubs esportius per plantejar millores en la gestió, la moció no tenia "cap intenció de desprestigiar la feina de ningú", sinó de recuperar aquesta manera de recolzar l'esport local.

Millores a les instal·lacions

Durant el debat, Isidor Alberich també va recordar les diverses millores que s'han fet a la zona esportiva i creu que aquesta és la millor manera d'ajudar els clubs. Pel que fa al Poliesportiu, el regidor d'Esports va esmentar la reforma dels lavabos, megafonia, pintura i tanques, juntament amb la millora dels vestidors l'any 2015 i la resolució, aquesta setmana mateix, de punts pendents que havia demanat el CHPA Cadí tenint en compte que aquest juliol vinent s'hi celebrarà el Campionat d'Espanya júnior i cadet de patinatge. Del camp de futbol, Alberich va citar les novetats en els vestidors, focus, marcador, sistema d’aspersió i accessos a la graderia, juntament amb la millora de les pistes de tennis i pàdel amb els pressupostos participatius i el nou parquet al Palau d’Esports, on es millorarà el sostre per evitar degoters. Alberich conclou que "sempre s’ha prioritzat tenir les instal·lacions en perfecte estat" i creu que la petició de subvencions no és general sinó que se circumscriu a determinats clubs, que en alguns casos obtenen ingressos de l'organització d'activitats o instal·lació de publicitat a les instal·lacions municipals.