Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova una moció per impulsar la promoció d'estudis superiors al Pirineu

El ple de la Seu aprova una moció per impulsar la promoció d'estudis superiors al Pirineu

La proposta de Compromís X La Seu va comptar amb el suport d'ERC i la CUP, mentre que l'equip de govern (PDeCAT) va abstenir-se. El text contempla l'edició de material informatiu sobre l'oferta educativa disponible al territori
Ple municipal de la Seu (13.02.2017)
16/02/2017 12:35

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció de Compromís X La Seu per impulsar la promoció d'estudis superiors al Pirineu, a més de la creació d’una taula de treball sectorial amb les institucions públiques i educatives de les comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. La proposta va rebre el suport d'ERC i la CUP, mentre que l'equip de govern (PDeCAT) va abstenir-se.

La regidora d'Ensenyament, Sílvia Iscla, va descartar donar suport a la moció "perquè actualment no es disposa de recursos econòmics i de personal per assumir el contingut del text", en què s'estipula l'edició de material informatiu sobre l'oferta acadèmica, entre d'altres qüestions. Així mateix, Iscla va puntualitzar que les opcions d'estudis superiors "no són tan escasses com exposa la moció" i va subratllar que l'administració treballa a fons per incentivar el retorn dels joves al territori a través de diferents programes."Tot i que es pot millorar, no es pot obviar que s'està fent molt bona feina, també en assessorament formatiu, en què l'any passat es van atendre 1.315 consultes", va exposar.

La proposta va obtenir el vistiplau dels grups amb una esmena per ampliar a tot el territori pirinenc la taula de treball. La regidora d'ERC Berta Vidal va considerar important augmentar l'abast de la col·laboració entre administracions i centres. El regidor de la CUP, Pau Lozano, també es va mostrar a favor de les mesures incloses per donar a conèixer els estudis superiors propis.

El regidor de Compromís X La Seu, Miguel Perruca, que va ser qui va defensar el text, va incidir en potenciar "l’estudi de la possibilitat de la implantació de formació superior relacionada amb les especificitats del territori" i va assenyalar la importància que aquesta opció formativa té dins la societat actual. "És important garantir l’accessibilitat a la formació acadèmica superior per a tots els ciutadans que així ho desitgin, sense distinció de rendes o ubicació geogràfica", remarcava en la moció.