Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova una modificació a l'ordenança de tinença d'animals

El ple de la Seu aprova una modificació a l'ordenança de tinença d'animals

El consistori rebaixa l'import inicial de les sancions, que es divideixen en faltes lleus, greus i molt greus. L'anàlisi d'ADN de les caques de gos al carrer ja ha identificat una vintena de propietaris
Identificació de caques de gos al carrer a la Seu d'Urgell
22/11/2019 18:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat, en la sessió d'aquest mes de novembres, dues modificacions en els articles de l'Ordenança sobre Tinença d'Animals.

El principal canvi és que es redueix l'import de les sancions previstes per infraccions dels propietaris de gossos. L'altre és que es tipifica com a infracció greu el fet de no facilitar el codi genètic de la mascota. Des del consistori han recordat que "fins ara s'ha posat totes les facilitats perquè els propietaris facin aquest tràmit", motiu pel qual ara s'endurirà la sanció a qui no ho hagi fet.

Pel que fa a les sancions, amb el nou redactat les faltes lleus contemplades a l'ordenança comportaran multes d'entre 60 i 250 euros. Les faltes greus seran sancionades amb entre 251 i 600 €. I les molt greus, amb entre 601 i 1.500 euros. Aquest últim supòsit s'aplica si, per exemple, l'infractor ha deixat una defecació del seu gos en una zona de jocs infantils, en les quals està totalment prohibida la presència de gossos.

La rebaixa dels imports dóna resposta a una petició que havia fet la CUP, que considerava excessives les quantitats previstes inicialment, especialment per a persones amb uns ingressos mitjans o baixos. L'anterior text contemplava que les sancions greus podien ser d'entre 500 i 1.000 euros; i les molt greus, d'entre 1.000 i 2.000 €.

Durant el plenari, des del grup de Compromís es va demanar que se'ls facilités informació sobre les sancions que s'han aplicat fins ara amb la nova ordenança, que té entre els seus objectius eradicar la presència de caques de gos al carrer. Per l'equip de govern, el vicealcalde Francesc Viaplana va informar que fins ara s'ha registrat 20 coincidències entre l'ADN de gossos registrats i el de les defecacions trobades a la via pública. En aquests casos s'ha obert expedient sancionador. També hi ha 8 mostres més en les quals no s'ha pogut determinar l'origen i 6 mostres que s'han enviat recentment al laboratori i ara estan pendents d'analitzar. Viaplana ha matisat que un dels problemes amb què es troben és el dels gossos que no estan censats a la Seu, sinó en d'altres municipis, però que els seus amos treuen a passejar per la Seu.