Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu desestima la proposta de continuïtat en la direcció de l'Escola de Dansa

El ple de la Seu desestima la proposta de continuïtat en la direcció de l'Escola de Dansa

L'equip de govern reconeix la tasca feta per Anna Martín, però addueix que la legislació requereix convocar la plaça. Compromís considera que cal trobar alternatives ajustades a la legalitat en situacions com aquesta
Centre Cultural Les Monges
08/07/2021 18:10

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha desestimat la petició feta pel grup de Compromís per fer possible la continuïtat de la fins ara directora de l'Escola Municipal de Dansa, Anna Martín. La sessió d'aquest dilluns ha aprovat per unanimitat el punt 1 de la moció presentada per CxSeu, en què es reconeix públicament la tasca duta a terme per Martín, però ha rebutjat els altres dos punts proposats, amb el vot contrari de Junts i ERC i l'abstenció de la CUP.

Per l'equip de govern, el vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va mostrar-se d'acord amb l'agraïment a la feina duta a terme per Anna Martín al llarg de prop de vint-i-cinc anys, però va adduir que "hi havia una irregularitat en la manera com estava contractada" i això obliga l'Ajuntament a "fer una contractació nova, a la qual hi pot optar tothom que compleixi els requisits, també la fins ara directora". Viaplana va remarcar que, a causa la legislació estatal vigent, el consistori té el deure de "complir la llei, amb concursos públics i oberts".

Des de Compromís, Carlota Valls va justificar la presentació de la moció perquè considera que no s'ha buscat "d'altres vies per solucionar-ho internament, que és com s'hauria d'haver fet", i volia així "reclamar que es treballi amb molt respecte cap als treballadors i treballadores de l'Ajuntament". Valls considera que "no es pot comunicar a un empleat que es prescindirà dels seus serveis de la manera com s'ha fet amb la directora de l'Escola de Dansa". En aquest sentit, la portaveu assenyala que la moció vol ser també "un toc d'atenció a l'equip de govern sobre la importància de les formes i el moment de donar determinades notícies als treballadors".

El primer grup de l'oposició remarca que l'Ajuntament ha de "poder donar alternatives quan es canvia una normativa, i mirar de quina manera aquestes persones poder continuar donant servei al consistori, i alhora complir amb la legalitat vigent". Finalment, Carlota Valls reclama "transparència" i que no es prenguin "decisions unilaterals, de manera despòtica i sense tenir en compte la resta de grups municipals, atès que tots són l'Ajuntament i entre tots plegats hem de prendre aquestes decisions tan importants pels treballadors i per a la ciutat".

La portaveu de la CUP, Xènia Antona, va justificar l'abstenció en els punts principals de la moció perquè, tot i sumar-se al reconeixement a Anna Martín, considera que "no és necessari portar al plenari una situació tan personal i tan concreta que condicionés en aquest sentit". Antona hi va afegir que "si hi ha hagut alguna vulneració dels drets laborals, hi han els espais sindicals necessaris per dur a terme aquests mecanismes", ja que creu que "la moció tampoc no solucionaria res" al respecte de la petició feta. Sobre aquest punt, la regidora ha demanat informació sobre la situació laboral existent a l'entorn d'aquest cas.