Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El pont de la Puríssima registra ocupacions superiors al 75 per cent al Pirineu

El pont de la Puríssima registra ocupacions superiors al 75 per cent al Pirineu

El reclam principal ha estat la neu, tot i que els visitants també han gaudit d'activitats vinculades amb la natura, el turisme actiu o el patrimoni. Pel que fa als forfets venuts, s'han xifrat en 55.000 des de l'inici de la temporada
Esquiadors a Port Ainé (30.11.2018) (Foto: ACN)
10/12/2018 11:19

L’ocupació turística a la demarcació de Lleida durant el pont de la Constitució s’ha tancat de manera satisfactòria i, fins i tot, lleugerament per sobre de les previsions inicials, encara que amb comportaments desiguals en relació amb l’oferta de neu a les diferents estacions d’esquí del Pirineu. La mitjana d’ocupació durant aquests quatre dies de pont s’ha situat al voltant del 75 per cent, 5 punts per sobre del que estava previst, entre les diferents modalitats d’allotjament turístic, tot i que en moltes comarques del Pirineu ha estat entre el 90 i el 95 per cent de mitjana els dos dies centrals.

Les comarques on les estacions d’esquí han tingut una bona oferta de neu, com la Vall de Boí o l'Alta Ribagorça, el nivell d’ocupació ha estat més elevat. Això també ha passat a diferents indrets del Pallars Sobirà, el Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya. A la Val d’Aran, en canvi, el nivell d’ocupació a l’entorn de Baqueira Beret s’ha reduït al 40 per cent a causa de la falta de neu, mentre que a la zona de Mig Aran la xifra ha estat al voltant del 60 i 65 per cent. Baqueira Beret, fent un gran esforç, ha disposat durant aquests dies de fins a 40 km de pistes, malgrat que va anunciar que només n’obriria 15.

Els visitants han gaudit de la neu, però també d'altres activitats al territori vinculades amb la natura, el turisme actiu i les visites a espais naturals com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu o al patrimoni cultural.

El turisme rural ha arribat pràcticament a la plena ocupació en el conjunt de les comarques del Pirineu, llevat de la Val d’Aran, on ha estat del 80 al 90 per cent. Quant als càmpings, les places de bungalous de la zona del Pirineu han superat també les previsions inicials fins a situar-se en una mitjana del 80 per cent durant els quatre dies de pont i amb puntes més altes d'ocupació la nit del divendres i el dissabte. Les segones residències també han repercutit de forma directa en els establiments de restauració i en el comerç en general.

Forfets venuts

El pont de la Constitució ha permès a milers d’esquiadors encetar la nova temporada d’esquí 2018-2019, malgrat que la campanya es va estrenar l’1 de novembre a les estacions de nòrdic de Lles de Cerdanya i Tuixent-la Vansa. Totes les estacions d’alpí, llevat de Tavascan, van obrir les instal·lacions el cap de setmana anterior al pont.

Les estacions han venut més de 45.000 forfets, que sumats als gairebé 10.000 del cap de setmana anterior, dóna una xifra d’uns 55.000 forfets durant els 9 dies. Aquesta quantitat se situa per sota del registre de la temporada passada, però s’ha de tenir present que el pont del 2017 va ser de 5 dies festius. Així mateix, Baqueira Beret va tenir un inici de temporada òptim, amb molt bona qualitat i quantitat de neu, cosa que no ha succeït enguany. Durant els 9 dies del pont de l’any 2017 es van vendre 95.000 forfets; el 2016 van ser 88.500; l’any 2015  un total de 69.000, mentre que el 2014 se’n van vendre 20.000.

Totes les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida exceptuant la de Tavascan han restat obertes al públic, amb diferents gruixos de neu i quilòmetres de pistes. Dels centres d’esquí nòrdic només Tuixent-la Vansa ha restat obert amb una oferta de neu. Les altres estacions de fons han obert per a usos turístics i raquetes.