Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El premi de periodisme turístic Pica d'Estats rep un total de 207 treballs

El premi de periodisme turístic Pica d'Estats rep un total de 207 treballs

28/11/2008 19:30

La 20a edició del Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats", que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha registrat una participació de 207 treballs, dels quals 13 corresponen a mitjans de premsa internacional, 151 a mitjans de comunicació d’abast estatal i 43 a mitjans locals.

Amb els 207 reportatges presentats enguany, la vintena convocatòria se situa com la segona que ha rebut un major nombre d’obres. I és que el certamen ha incorporat en aquesta vintena edició una nova categoria destinada a les noves tecnologies amb la finalitat de premiar els millors treballs periodístics publicats o emesos per Internet. La categoria ha tingut la inscripció de 13 reportatges turístics de la demarcació de Lleida emesos on line.

La major part dels treballs presentats en aquesta edició corresponen a l'apartat de premsa especialitzada en viatges i turisme, que ha reunit un total de 85 reportatges. En premsa d’informació general se n’ha presentat 56; en televisió, 32; en ràdio, 14, i en fotografia, set, a més a més de 27 reportatges gràfics. El concurs ha rebut quatre propostes de França, tres de Rússia, dos dels Països Baixos, dos més d’Alemanya, una del Canadà i una altra de la Gran Bretanya.

El Pica d'Estats premia els treballs que se centren en els aspectes turístics de la demarcació ee Lleida, presentats en qualsevol idioma de qualsevol país del món, publicats o emesos en premsa escrita, ràdio, televisió i Internet des del 18 d’octubre de 2007 fins al 17 d’octubre de 2008. Amb 45.000 euros, el guardó se situa com el més ben dotat econòmicament de tot l'Estat espanyol en el seu àmbit.

El jurat d’aquest vintè Premi “Pica d¹Estats”, que donarà a conèixer els guardonats el 31 de gener vinent, serà format per Josep Carles Rius, degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya; Antonio Franco, assessor de presidència del GRUPO ZETA; Josep Cuní, director del programa "Els Matins de TV3"; Lluís Foix, conseller delegat de La Vanguardia Digital; Ramon Mesull, president de la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Roser Perera, delegada de Catalunya Ràdio a Lleida; la periodista Margarida Baró, i Xavier Moncayo, director del Patronat de Turisme.