Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El president de la Diputació de Lleida diu a COMRàdio que el transvasament del Segre és un 'pedaç'

El president de la Diputació de Lleida diu a COMRàdio que el transvasament del Segre és un 'pedaç'

31/03/2008 14:00

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, en una entrevista concedida al programa Com t'ho diria de COM Ràdio, s'ha mostrat molt crític amb la proposta de la Generalitat de transvasar aigua del riu Segre per abastar l'àrea metropolitana de Barcelona. Ha assegurat que no es tracta d'un tema de solidaritat, ja que “en cas d'extrema necessitat, si cal, portarem l'aigua en galledes a Barcelona”, sinó de maneres. Ha denunciat que la Generalitat ha fet la proposta “d'esquena a les institucions lleidatanes” i que el Govern ha estat "poc transparent i seriós" en aquest tema. A més, ha assegurat que la mesura és només un “pedaç” i ha demanat “solucions definitives” per fer front al problema de l'aigua.

Gilabert està molt molest amb el Govern català, sobretot per “la manera en què s'han fet les coses” i per la falta de “transparència i comunicació” que hi ha hagut en aquest assumpte. Ha denunciat que la mesura del transvasament del Segre s'ha fet “d'esquenes” al territori i les institucions lleidatanes, “que ja se l'han trobat fet”. Ha recordat que s'hauria “d'haver parlat i consensuat” la mesura i, també, “haver estudiat altres opcions”.

Gilabert ha assegurat que el transvasament és “un pedaç”. Ha detallat que caldrà construir una canonada que costarà més de 20 milions d'euros i que s'haurà de desmuntar en vuit mesos, quan comenci a funcionar la dessaladora. Ha apuntat, doncs, que l'aigua del Segre sortirà “per una fortuna” i que, fins i tot, sortiria més a compte comprar aigua embotellada i repartir-la entre els ciutadans.

El president de la Diputació lleidatana s'ha defensat de les veus que acusen Lleida d'insolidària i ha assegurat que “sempre hem estat solidaris amb tothom”, que “a solidaris no ens guanya ningú” i que "si hem d'ajudar en el que sigui ho farem". Ha remarcat, fins i tot, que en cas d'extrema necessitat, durien l'aigua “a galledes” a Barcelona, però que cal buscar “solucions definitives” al problema de l'aigua i no "fer pedaços”.

Pots escoltar l'entrevista a COMRàdio