Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El primer festival de la llum i l'aigua d'Andorra neix amb la voluntat de convertir-se en un atractiu turístic

El primer festival de la llum i l'aigua d'Andorra neix amb la voluntat de convertir-se en un atractiu turístic

19/12/2007 12:09

'Luminacqua', el primer festival de la llum i l'aigua d'Andorra s'inaugura aquest divendres amb un espectacle que combina els dos elements, en un muntatge audiovisual que s'inspira en una part del patrimoni d'Andorra. Aquesta iniciativa està patrocinada per Forces Elèctriques d'Andorra, i té per objectiu dotar a Andorra d'un element diferenciador més de la seva oferta turística. El festival es podrà veure aquest divendres, dissabte i diumenge, de les sis de la tarda a les nou de la nit, al parc infantil del Clot d'Emprivat d'Escaldes-Engordany. L'espectacle, que té una durada de 27 minuts, s'anirà repetint consecutivament durant les tres hores.
El secretari d'estat per l'Agència 2020, Sergi Nadal, ha explicat que des del govern s'ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que, segons Nadal, s'emmarca plenament en la filosofia de l'Agència 2020 que marca una sèrie de línies a seguir per garantir el desenvolupament d'Andorra en els propers anys. Nadal s'ha mostrat convençut que esdeveniments com aquest ajuden a consolidar Andorra com a referència en el panorama turístic internacional.

De la seva banda, el director comercial de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), Claudi Sala, ha explicat que el patrocini d'aquesta activitat, que té un cost de 150.000 euros, s'emmarca en la voluntat d'implicar-se cada vegada més en la millora del país.

En aquest sentit, Sala ha afegit que iniciatives d'aquest tipus responen a la responsabilitat social de FEDA per estar a l'alçada del país, de manera que no només es limiti a proporcionar energia elèctrica, sinó que contribueixi a trobar idees per dinamitzar el país i fer que la situació econòmica millori.

La direcció artística de 'Luminacqua' va a càrrec de Jean Pierre Maquair, que amb la societat que dirigeix 'De cour à Jardin' intervé generalment sobre zones urbanes de gran envergadura, ja sigui a França com a d'altres països. 'Luminacqua' és un espectacle audiovisual que utilitza l'aigua com a suport principal, acompanyada de la llum. Macquair ha explicat que es combinen diferents fonts d'aigua, amb imatges i amb el rerefons de Caldea, el símbol de l'aigua a Andorra, ja que el termolúdic també participarà a l'espectacle a través de la il·luminació que s'ha dissenyat, segons informa l'ACN.