Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El procés participatiu 'Construïm' recull propostes a l'Alt Urgell

El procés participatiu 'Construïm' recull propostes a l'Alt Urgell

El projecte del Departament de Treball, Afers Socials i Família ha fet una jornada de treball a la Seu. L'objectiu és dissenyar cap a on s'han d'enfocar les polítiques de civisme del futur a Catalunya
'Construïm'
10/11/2016 11:29

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell va acollir aquest dimecres una jornada de treball del procés 'Construïm un nou país amb valors', que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de cara a perfilar les futures polítiques públiques relatives a civisme i convivència.

El responsable del Programa Civisme i Valors, Jaume Forés, ha explicat a RàdioSeu que l'elaboració del pla s'està preparant mitjançant 38 reunions arreu del país, una de les quals ha estat a la Seu. Forés explica que l'objectiu és "saber com està actualment el civisme a Catalunya, amb els seus punts forts i febles", perquè "en un moment de construcció d'un país, cal saber quins són els valors prioritaris per a la ciutadania catalana de cara al futur".

Tot i que aquest procés està en la fase inicial, el director del programa ha avançat que "de les primeres vuit reunions que s'ha fet fins ara es copsa sobretot un gran desig de canvis per part de la societat", com també que el país estigui més cohesionat i amb menys desigualtats en tots els àmbits. 

Per complementar aquestes reunions, el Govern també durà a terme una enquesta a gran escala, elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat i adreçada a un gran nombre de representants d'institucions i entitats, i que també es trametrà a l'Alt Urgell. L'objectiu final és obtenir una radiografia el més precisa possible de la situació social actual de cara a "millorar la qualitat de vida de la ciutadania".