Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Procicat manté una setmana més les restriccions vigents tret d'activitats extraescolars

El Procicat manté una setmana més les restriccions vigents tret d'activitats extraescolars

Els departaments de Salut i Interior no atenen les peticions del Pirineu de flexibilitzar l'obertura de comerços i restauració i la mobilitat. Tot i les bones dades actuals en comarques com l'Alt Urgell, el Govern considera que a nivell general "la pressió assistencial encara és molt alta"
La cruïlla de les carreteres C-14 i C-26, a Bassella (Foto: ACN / arxiu)
19/02/2021 11:55

Els responsables del pla Procicat -els departaments de Salut i Interior de la Generalitat- han anunciat aquest divendres que mantenen una setmana més gairebé la totalitat de les restriccions vigents en temes com ara mobilitat i horaris d'establiments, amb algunes excepcions com ara la flexibilització determinades activitats esportives i per a infants.

Una decisió que, per a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, pràcticament deixa liquidada la temporada d'hivern, després que ja s'ha perdut a nivell turístic les campanyes de la Puríssima i Nadal i, ara també, la totalitat dels mesos de gener i febrer. Així, per exemple, es manté fins al final d'aquest mes el confinament per comarques, el tancament de comerços considerats com a "no essencials" els caps de setmana, el tancament tota la setmana dels comerços de més de 400 m2, la limitació de cabuda del 30% en el petit comerç i els horaris de bars i restaurants (07.30-10.30 i 13.00-16.30), els quals al vespre només poden servir menjar per emportar.

En l'actualització de les mesures anunciada avui, el Govern no hi fa cap menció a les peticions específiques fetes novament des dels ens locals del Pirineu i, de manera particular, des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, que ha denunciat que actualment el comerç local pateix un "greuge" perquè els comerços d'Andorra -amb qui s'ha recuperat la mobilitat sí que poden obrir sense límits el cap de setmana. Tot i les bones dades actuals de COVID-19 en comarques com l'Alt Urgell, i tot i el descens general d'ingressats, a la roda de premsa, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, s'ha limitat a dir que volen mantenir "una actitud de prudència" perquè creuen que hi ha un "aparent canvi de tendència" els darrers dies. Fins i tot ha afirmat que han observat "una pujada de l'Rt", malgrat que en àrees com l'Alt Urgell i la Cerdanya aquests dies registren els nivells d'incidència més baixos dels darrers mesos, i que bona part de l'Àrea Metropolitana ha abandonat la franja vermella quant a aparició de nous contagis.

Des del Procicat, segons informa l'ACN, hi han afegit que "es monitoritzaran les dades dels propers dies abans de prendre noves decisions" i addueixen que "la pressió assistencial és encara molt alta". També justifiquen el manteniment de les restriccions per "la presència creixent de la variant britànica". Dimarts passat, Alba Vergés ja va avançar que segueix advocant per una "contenció" en l'aixecament de restriccions.

Entre els pocs canvis que s'introduiran aquesta setmana vinent hi ha una "certa flexibilització" en les activitats extraescolars "de tot tipus" i en l'esport escolar, com també en les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària. D'altra banda, s'ha anunciat que "s'equipararà l'esport federat i els consells esportius" pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

Un altre canvi que s'ha anunciat, a nivell més general, és la inclusió del circ com a esdeveniment cultural "per no generar confusions", tenint en compte que, tanmateix, l'activitat d'aquest sector ja estava permesa igualment.