Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Procicat ordena un confinament municipal de 10 dies per reduir l'expansió de la COVID-19

El Procicat ordena un confinament municipal de 10 dies per reduir l'expansió de la COVID-19

La mesura entra en vigor dijous, juntament amb d'altres com prioritzar el teletreball, reduir l'activitat presencial a Batxillerat i FP i limitar l'obertura de comerços als considerats essencials. Les noves condicions seran vigents de moment fins al 17 de gener
Noves mesures del Procicat per prevenir l'expansió de la COVID-19
04/01/2021 18:20

Els responsables del Procicat -coordinat pels departaments de Salut i d'Interior de la Generalitat- han anunciat aquest dilluns que a partir de dijous, 7 de gener, hi tornarà a haver confinament per municipis a Catalunya, amb l'objectiu de reduir la nova expansió de la COVID-19 que s'està vivint els darrers dies.

Això comporta, entre d'altres coses, que al llarg d'un mínim de 10 dies -fins al 17 de gener- es tornarà a tancar la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra -tret de supòsits justificats- atès que es tornarà a prohibir els desplaçaments entre municipis de Catalunya mateix, fins i tot entre els d'una mateixa comarca. Paral·lelament, es manté el tancament perimetral del país. D'altra banda, es manté el toc de queda nocturn (22.00-06.00 h), tret dels supòsits ja previstos en què es permet desplaçaments de matinada, i en espais tancats només es permet trobades d'un màxim de 6 persones, de dues bombolles de convivència.

Aquestes noves restriccions de mobilitat formen part de les mesures que ha anunciat el Procicat per aplicar-les a partir de dijous. En alguns casos, com en aquest, es torna a limitar les activitats permeses, mentre que en d'altres com la restauració es mantenen les vigents. Pel que fa al comerç, els caps de setmana només es permetrà l'obertura dels establiments considerats essencials, com ara els d'alimentació, higiene i serveis de primera necessitat entre els quals s'hi inclou perruqueries o centres d'estètica (amb cita prèvia). En tots aquests casos, l'horari d'obertura permès serà de les 6 del matí a les 9 del vespre com a molt tard, amb un límit de cabuda del 30%. No es permetrà l'obertura de centres i recintes comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a bars i restaurants, es manté les franges actuals d'obertura de matí (07.30-09.30) i migdia (13.00-15.30), mentre que al vespre i la nit poden oferir menjar per emportar, fins a les 22.00 h, i poden repartir-ne fins a les 23.00 h. La cabuda màxima de cada taula serà de 4 persones, amb 2 metres de separació mínima entre cada taula, i l'aforament màxim es manté en el 30% als locals interiors i en el 100% als exteriors.

Encara en l'àmbit laboral, el nou decret insta les empreses i administracions públiques a prioritzar novament el teletreball al llarg dels propers dies, tret d'aquells casos en què sigui imprescindible el treball presencial. A més a més, se suspèn completament la celebració de congressos, fires, convencions o activitats econòmiques semblants.

 

A nivell d'ensenyament, el Procicat manté l'activitat presencial als centres educatius d'infantil, primària i ESO. En canvi, en les activitats extraescolars, esportives o de lleure només es permetrà les que es fan amb el grup estable de convivència. La resta queden aturades. Els parcs infantils han de tancar a les 20.00 h i no poden superar el 50% de cabuda. Per a Batxillerat i Cicles Formatius s'aconsella reduir les classes presencials i prioritzar les virtuals sempre que es pugui. En aquesta mateixa línia, a les universitats tota la docència teòrica serà per mitjans telemàtics.

Pel que fa a l'activitat esportiva en general, se segueix permetent en equipaments esportius a l'aire lliure (cabuda màxima del 50%) i amb un màxim de 6 persones si es tracta d'esport no federat. Es tanca tots els equipaments esportius interiors, tret de les piscines (amb una cabuda màxima del 30%) i es manté la suspensió de les competicions no professionals.

Quant a l'activitat cultural, cinemes, teatres, sales de concerts i auditoris poden seguir obertes amb una cabuda màxima del 50% (i un límit de 500 persones). Els espais interiors de caire lúdic (locals infantils, bingos o casinos) romandran tancats. I pel que fa a actes religiosos, tenen limitada la cabuda al 30% del recinte (màxim 500 persones) tot i que s'hi permet reunions de fins a 1.000 persones en espais exteriors.