Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El programa Esport Blanc Escolar arriba a 851 alumnes del Pirineu

El programa Esport Blanc Escolar arriba a 851 alumnes del Pirineu

L'Alt Urgell, amb 189 infants, és la comarca amb més participació. El pla promociona els esports d'hivern entre els estudiants que tenen la neu més a prop de casa
Representants del programa Esport Blanc Escolar, reunits a Tremp (ACN/Marta Lluvich)
01/12/2015 11:50

El programa Esport Blanc Escolar donarà el tret de sortida a la nova campanya al llarg d'aquest mes vinent. Enguany s'hi han sumat nous centres i ja arriba a la participació de 22 escoles i un total de 851 alumnes, el doble que l'any passat.

L'Alt Urgell, una de les comarques pioneres del projecte, és la que hi aporta més alumnes, amb 189 en total, seguida de l'Aran (156) i el Pallars Jussà (114). També hi prenen part, per ordre de participants, el Ripollès (94 alumnes), el Pallars Sobirà (87), la Cerdanya (76), el Berguedà (47), l'Alta Ribagorça (47) i el Solsonès (41).

La durada del curs és de 8 sessions durant el segon trimestre (3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu), i s'imparteix en horari lectiu als alumnes que cursen 3r i 4t de primària. El president de la Mancomunitat per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic, Albert Batalla, considera que Esport Blanc Escolar és una eina clau per potenciar el vincle entre les estacions i el territori, especialment per al sector de l'esquí de fons, ja que fomenta que les famílies del Pirineu mateix s'hi apropin. Batalla també en valora el fet que pot ajudar a formar futurs esquiadors i, possiblement, els futurs esportistes d'elit locals.

Servei a 61 escoles l'any 2019

El delegat territorial d'Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura, ha avançat que el programa seguirà creixent. L'objectiu és que l'any 2019 un total de 61 centres educatius se'n beneficiïn i que s'arribi a 2.700 alumnes de tot el Pirineu català; és a dir, el triple que ara.

Aquest pla vol impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern ajudant en la formació de la població infantil i aconseguir que tots els alumnes que viuen a les comarques pirinenques tinguin l'oportunitat d'aprendre a esquiar. També es vol educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes que tenen al seu entorn. El pla el dirigeix la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, en col·laboració amb els centres educatius i ens locals del Pirineu, les estacions d'esquí i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.