Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El programa Incorpora de 'la Caixa' es posa en marxa a l'Alt Urgell

El programa Incorpora de 'la Caixa' es posa en marxa a l'Alt Urgell

La iniciativa té com a objectiu afavorir la inserció sociolaboral de persones que tenen dificultats a accedir al mercat laboral ordinari L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) gestionarà el programa a la Seu i comarca
Incorpora 'la Caixa'
22/11/2013 13:51

La Seu ha acollit aquest divendres al CETAP-Telecentre la presentació del programa Incorpora, promogut per l'Obra Social 'la Caixa'. La iniciativa té com a objectiu afavorir la inserció sociolaboral de persones que, per diverses raons, tenen dificultats per accedir al mercat laboral ordinari.

L'acte ha comptat amb la presència de l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), que gestionarà el programa a l'Alt Urgell. L'entitat farà una tasca d'intermediació laboral i oferirà un servei integral gratuït. Un tècnic que proporcionarà assessorament i suport en el procés d'accés a la feina, des de la selecció fins a la plena integració en el lloc de treball.

Les empreses i col.lectius del territori que han assistit a la presentació han pogut conèixer també les bonificacions i deduccions a la Seguretat Social en la contractació en el marc del programa, les subvencions per a l'adaptació dels llocs de treball o l'aplicació de criteris de responsabilitat social, entre d'altres.

Beneficiaris del programa

Els beneficiaris del programa són persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, sensorials, malalts mentals, joves amb dificultats per accedir a la primera feina, persones majors de 45 anys sense experiència laboral, immigrants, aturats de llarga durada, dones afectades per situacions de violència domèstica, etc.

Conferència sobre responsabilitat social

En el marc de la jornada s'ha dut a terme la conferència "Responsabilitat social com a estratègia de desenvolupament del territori", a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Canyelles ha destacat la importància de sensibilitzar els agents socioeconòmics del territori i el públic en general sobre els avantatges d'incorporar aquest concepte en el món empresarial.

 

A la presentació hi han estat presents l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el conseller comarcal Ricard Pérez, en nom del Consell Comarcal de l'Alt Urgell; J.Miquel Pascual, director de 'la Caixa' a la Seu; Mireia Castells, coordinadora del programa Incorpora a Lleida, i la presidenta d'ASPID, Montse Bertran.