Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Projecte Boscos de Muntanya fa novament a l'estiu tasques de millora al Pirineu

El Projecte Boscos de Muntanya fa novament a l'estiu tasques de millora al Pirineu

Les estades de voluntaris contribueixen a la conservació del medi forestal mitjançant la implicació ciutadana. Aquest juliol se n'ha fet a la Cerdanya i a l'agost és el torn del massís de l'Orri
Voluntaris de Projecte Boscos de Muntanya, al massís de l'Orri (ACN)
29/07/2016 21:55

Aquesta setmana finalitzen les estades de voluntaris del Bergwaldprojekt -Projecte Boscos de Muntanya- a la Cerdanya, que s'hauran dut a terme entre l'11 i el 31 de juliol. Els següents camps de treball, a l'agost, es duran a terme al massís de l'Orri, al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Entre les tasques que desenvolupen hi ha la millora de l'hàbitat del gall fer amb aclarides al bosc de pi negre amb eines manuals. D'aquesta manera recuperen l'hàbitat de pastura subalpina que s'estava perdent a la Pleta de la Creu. A més a més, col·laboren en el cens de productivitat del gall fer. Les aclarides afavoreixen el creixement del nabiu, el principal aliment d'aquesta au.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha visitat aquest divendres les actuacions que duen a terme els voluntaris. Subirà s'ha apropat ins a una àrea on s'han realitzat actuacions de restauració hidrològica amb fusta d'arbres de l'entorn per frenar l'erosió del barranc de Portainé.

Bergwaldprojekt-Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans, mitjançant l'organització d'estades de voluntariat per a adults. El seu objectiu és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l'àmbit de muntanya amb actuacions de silvicultura i gestió forestal, i la difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació.

Enguany el Parc Natural de l'Alt Pirineu té previst col·laborar amb l'entitat per realitzar actuacions demostratives de millora d'habitats de pastura a la zona de Ginestarre, a Esterri de Cardós, dins el marc del nou projecte Interreg POCTEFA Green, de la Xarxa de Parcs Pirinencs.