Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Projecte Boscos de Muntanya representa el 18% de les hores de voluntariat ambiental a Catalunya

El Projecte Boscos de Muntanya representa el 18% de les hores de voluntariat ambiental a Catalunya

L'any passat els 216 participants van dur a terme prop de 15.000 hores de treball en espais forestals del Pirineu. L'entitat aspira a seguir augmentant el suport i arribar enguany als 300 col·laboradors
Instal·lació d'un talús a Tolzó per part de Boscos de Muntanya
24/05/2018 11:55

El projecte Boscos de Muntanya, que organitza cada any camps de treball voluntaris al Pirineu català, va dur a terme l'any passat 14.448 hores sobre el terreny. Això representa el 18% del total d'hores de voluntariat ambiental català. De fet, el motor d'aquesta proposta són els voluntaris i per aquest estiu l'entitat ha explicat a l'ACN que s'ha marcat el repte d'assolir la xifra de 300 col·laboradors. Tots ells treballaran als boscos del Pallars fent tasques forestals. L'any passat van tenir 216 voluntaris.

El projecte es basa en organitzar estades al bosc d'una setmana de durada, es realitzen a l'estiu i estan dirigides a adults d'entre 18 i 88 anys. Els participants prenen part activa en la gestió dels boscos i paisatges de muntanya en tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta aplicant tècniques de bioenginyeria per evitar l'erosió en barrancs.

Boscos de Muntanya -nascut a Àustria amb el nom de Bergwaldprojekt- ha celebrat enguany els 10 anys a Catalunya. Durant aquest decenni ha comptat amb  prop de 1.500 participants, que han fet més de 60.000 hores de voluntariat al bosc. Ha realitzat actuacions de millora de més de 16.000 m2 de bosc, 12.000 metres de camins recuperats i 7.000 m2 de pastures.L'entitat vol esdevenir un model per a altres entitats dins del tercer sector ambiental, que puguin replicar projectes similars en altres territoris.

La iniciativa, sense ànim de lucre, treballa des del 2007 per la cura i la millora dels boscos i paisatges de muntanya al Pirineu català. A través de la participació ciutadana el voluntariat ambiental, l'objectiu del projecte és crear consciència de la importància de cuidar i mantenir en bon estat els boscos del territori.