Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El projecte Camina Pirineus completa la xarxa de camins d’Alàs i Cerc

El projecte Camina Pirineus completa la xarxa de camins d’Alàs i Cerc

Les brigades hi treballen des de que es va superar l’etapa més dura del confinament per la COVID-19. La tasca de recuperació de senders s'estendrà a tots els municipis de l'Alt Urgell
Senyalització de camins a Alàs i Cerc (Foto: CCAU)
29/05/2020 16:10

El projecte Camina Pirineus ha completat l'adequació i la senyalització de tota la xarxa de camins d’Alàs i Cerc, el primer municipi de l’Alt Urgell que ha conclòs l’entramat dels seus itineraris. Progressivament, s’aniran completant les xarxes de camins de la resta de municipis de la comarca.

El projecte Camina Pirineus no s’ha aturat en cap moment durant el període de confinament per la crisi de la COVID-19. Els tècnics hi han continuat teletreballant des del primer dia. Les brigades es van reincorporar a la feina, amb totes les mesures de prevenció sanitària, un cop passat el moment més dur de l’estat d’alarma.

Camina Pirineus, que s’emmarca en el projecte europeu FEDER, està recuperant antics camins que havien quedat en desús i, paral·lelament, porta a terme diverses actuacions complementàries com ara miradors, itineraris paisatgístics i camins verticals. Tot plegat, amb l’objectiu de dotar l’Alt Urgell de tots els actius necessaris per potenciar l’ecoturisme a la comarca.

Senyalització i adequació

A partir d'ara, les persones que vulguin reprendre el contacte amb la natura després del llarg confinament, trobaran els camins d’Alàs i Cerc a la seva disposició, amb els senders desbrossats i completament indicats amb banderoles, pals tutors i elements de marcatge sobre el terreny. Els senyals, col·locats en pals de fusta tractada, són de color groc i donen informació de les diferents connexions, distàncies i temps del recorregut.

Els indicadors segueixen un model estandarditzat de característiques del camí, l’anomenat mètode Sendif, amb colors homologats a nivell europeu. S’ha fet també un treball de recerca exhaustiu per tal que la toponímia local que hi figura tingui la màxima fidelitat històrica i lingüística.