Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte intergeneracional 'Ens escrivim' estrena versió virtual

El projecte intergeneracional 'Ens escrivim' estrena versió virtual

Els padrins i joves es comunicaran a través de missatgeria mòbil i no a través de cartes escrites. Les parelles es coneixeran per videotrucada, a causa del confinament decretat per l'estat d'alarma

Projecte 'Ens connectem'
Projecte 'Ens connectem'
03/04/2020 19:55

Aquest pròxim dilluns 6 d’abril arrenca a la Seu d'Urgell la iniciativa ‘Ens connectem’, la versió virtual de l’activitat intergeneracional ‘Ens escrivim’. L’objectiu d’aquesta nova modalitat és no perdre l’essència principal del projecte inicial, que vol comunicar joves i gent gran, i donar "un sentit més amable i enriquidor al confinament".

En aquesta edició, els padrins i el jovent, en lloc d'escriure's cartes a mà, parlaran entre ells a través de missatges de WhatsApp. A més, la trobada presencial que se celebrava cada any en finalitzar l’activitat per conèixer-se personalment, en aquesta ocasió es farà de manera virtual a finals de setmana.

La idea és que una persona gran i una de jove mantinguin converses a través de la missatgeria mòbil. La relació la centralitzaran les regidories de Gent Gran i de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell perquè els participants no puguin tenir pistes de qui són. A finals de setmana la parella intergeneracoinal es coneixerà per videotrucada i es publicarà la imatge a través de les xarxes, per tal de difondre que ja s’han conegut.

La proposta comptarà amb quatre parelles cada setmana. Cada parella s’escriurà durant  tres dies: dilluns, dimecres i divendres, que serà el dia en què es veuran a través de la videotrucada.

Funcionament

La persona gran enviarà a principi de setmana un WhatsApp a la persona jove per tal de presentar-se i explicar-li quatre detalls sobre ell o ella. El noi o noia, entre dilluns i dimarts, respondrà a la persona gran. Dimecres el padrí el tornarà a escriure per tal de continuar la conversa. El o la jove també respondrà a la seva parella de Whatsapp i quedaran per divendres, a una hora concreta, per tal de fer-se una videotrucada i conèixer-se.

Les Regidories de Gent Gran i Joventut afirmen que amb aquest projecte no hi ha distàncies entre generacions. "Volem acostar els joves i els més grans per tal que comparteixin les seves experiències, però utilitzant totes les eines digitals al seu abast", remarquen. I afegeixen: "És un repte molt emocionant perquè és nou per a tots”.

Les àrees municipals treballen aquests dies de confinament "per dur a terme projectes comunitaris per trobar formes de comunicació que no ens facin perdre del tot l’esperança que tot anirà bé i ens en sortirem". En aquest sentit, la idea és que aquest projecte "mantingui viu l’intercanvi intergeneracional adaptat a la situació excepcional que estem vivint”. "És en aquests moments difícils on surt el millor de tothom. Esperem que aquest projecte sigui un èxit i  ho puguem celebrar”, remarquen.

“Ens connectem” funcionarà mentre no s’aixequi el confinament a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

Mostrar formulari de contacte