Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El projecte 'Mengem d'aquí' es vol ampliar als restaurants

El projecte 'Mengem d'aquí' es vol ampliar als restaurants

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat un conveni amb el Consorci Alt Urgell-Cerdanya per tornar-se a sumar a la iniciativa, que té com a objectiu promocionar els productes locals i potenciar els hàbits saludables. Rosario Garcia Andújar, nova consellera comarcal
Projecte 'Mengem d'aquí'
22/12/2017 13:50

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat aquest dimecres un conveni amb el Consorci Alt Urgell-Cerdanya per tornar-se a sumar al projecte estratègic 'Mengem d'Aquí', que té com a objectiu promocionar el consum de productes locals als menjadors escolars. La iniciativa s'ha estrenat enguany amb un menú unificat en el qual els aliments de proximitat tenen un pes molt rellevant.

El president alturgellenc, Jesús Fierro, destaca la importància de la proposta per millorar els hàbits alimentaris a la comarca i es mostra favorable a fer un pas més en aquest tipus d'acció "per aprofitar la qualitat alimentària de la zona".

Durant el plenari es va posar també sobre la taula la possibilitat d'ampliar el programa a l'àmbit de la restauració, "tot i que encara no s'ha concretat de quina manera poden involucrar-s'hi els restauradors", va explicar el conseller d'ERC Francesc Viaplana.

El projecte 'Mengem d'Aquí' és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col·laboració dels consells comarcals de l'Alt Urgell i la Cerdanya. El finançament va a càrrec del Departament d‘Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). L'aportació econòmica dels consells és d'un 10%.

Nova consellera comarcal

El darrer ple de l'any del CCAU també va aprovar dimecres la presa de possessió d'una nova consellera, Rosario Garcia Andújar, de Fígols, i va fer una modificació de crèdits. Aquest darrer punt va ser votat en contra per la Candidatura de Progrés "en coherència amb el vot contrari als comptes comarcals", segons va especificar el conseller Joan Barrera.

El grup també va aprofitar la sol·licitud d'un ajut a l'Agència Catalana de l'Aigua per cobrir algunes despeses de la depuradora de Montferrer per reivindicar una nova instal.lació, ja que "la depuradora actual és antiga i no és eficient". Barrera va puntualitzar que està a favor del redimensionament del projecte de construcció d'un nou equipament i de fer les obres "el més aviat possible". Així mateix, va instar a evitar que es perdi el servei de la depuradora de Noves de Segre, també en mal estat.