Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC demana al Govern que aclareixi si es reactiva la MAT de l'Alta Ribagorça

El PSC demana al Govern que aclareixi si es reactiva la MAT de l'Alta Ribagorça

El grup parlamentari socialista recull la preocupació per si s'amplia la potència de l'autopista elèctrica. L'any 2015 el Departament d'Empresa va descartar el projecte pel rebuig del territori
El Pont de Suert
09/06/2017 14:52

El Grup del PSC al Parlament de Catalunya ha registrat una bateria de preguntes amb la intenció que “el Govern informi i aclareixi si hi ha novetats o voluntat de recuperar el projecte de reactivació de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Moralets i el Pont de Suert”.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha explicat que “davant les informacions que estan arribant des de l’Alta Ribagorça, ens preocupa que hi hagi una voluntat amagada per part de Red Elèctrica de España de reprendre el projecte en qüestió”. Ordeig ha recordat que “ja en el seu moment, concretament al 2015, el Departament d’Empresa de la Generalitat va rebutjar l’augment de capacitat de la MAT pel rebuig de les institucions i entitats del territori”. Ara, hi afegeix, “el Govern hauria d’informar si són certs o no els rumors que arriben des de l’Alta Ribagorça en relació a la possible intenció de REE de recuperar un projecte que semblava descartat”.

De la seva banda, el primer secretari del PSC al Pont de Suert, Miquel Solanes, sosté que darrerament s'ha tornat a parlar de la posada en marxa novament d’aquest projecte "que es va aconseguir aturar per l’afectació tant visual com per a la salut dels ciutadans i ciutadanes de la zona”. Solanes ha explicat que “al Pont de Suert torna a haver-hi preocupació per aquesta qüestió", per la qual cosa han demanat al grup del PSC al Parlament que insti al Govern a aclarir les previsions. Els veïns teme que, a més a més, la reactivació s'aprofiti per "augmentar la potència d'una línia que passa per damunt de l’Institut de Secundària del Pont de Suert”.