Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC demana incentius econòmics per aturar la fuga de metges al Pirineu

El PSC demana incentius econòmics per aturar la fuga de metges al Pirineu

El diputat Òscar Ordeig ha preguntat al Govern català quines mesures es volen aplicar per evitar la marxa de professionals a la demarcació de Lleida, una tendència que constata un estudi de l'Organització Mèdica Col·legial. Compromís X La Seu dóna suport a la petició
Hospital Comarcal del Pallars (Foto: ACN)
13/09/2018 12:10

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha reclamat aquest dijous al Govern de Catalunya que apliqui incentius econòmics, com poden ser complements salarials o dietes, "per tal d’aturar i compensar la fuga de metges que es pateix a les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran”.

El polític urgellenc assenyala que un estudi estatal de l'Organització Mèdica Col·legial sobre mobilitat geogràfica conclou que Lleida és la província que ha d'afrontar la marxa de més professionals. El document especifica que durant l'any passat, fins a un 11,5 per cent dels col·legiats de la demarcació (233) se'n van anar a treballar fora de Lleida, majoritàriament a l'Aragó, però també a la resta de províncies catalanes i en menor percentatge, a l'estranger.

Pel que fa a la situació, Ordeig ha apuntat al fet que els metges dels CAP de l’Aragó poden arribar a cobrar fins a 1.000 euros més, el que n'accelera el canvi geogràfic. Per tot plegat, el diputat socialista ha explicat que "s'ha registrat una bateria de preguntes per tal que el Govern respongui si té coneixement i consciència de la situació i quines mesures pensa emprendre per aturar aquesta tendència "en un territori ja prou castigat amb una davallada continuada des del 2010 de les inversions pressupostàries".

En aquest sentit, Ordeig alerta que "si no s'inicia urgentment un procés perquè es reverteixin les retallades, la recentralització de serveis i la pèssima gestió del Govern de la Generalitat, el sistema de Salut a Lleida, el Pirineu i l’Aran entrarà en coma”. El diputat socialista subratlla que l'estiu ha estat pèssim pel que fa als serveis sanitaris al territori: "portem vuit anys patint la davallada d'inversions en Salut, la supressió de serveis d’ambulància i urgències, s'han deixat de cobrir baixes i jubilacions i es continuen tancant llits dels hospitals".

Suport de Compromís X La Seu

Compromís X La Seu ha expressast en una nota de premsa el seu suport a la petició d'Ordeig i ha assenyalat que aquesta problemàtica "afecta directament a la Seu i. concretament la Fundació del Sant Hospital, provocant greus dificultats en cobrir places vacants d’especialitats".