Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC insta a fer efectius els pagaments als ramaders de muntanya

El PSC insta a fer efectius els pagaments als ramaders de muntanya

Òscar Ordeig reclama que els nous pressupostos del Govern incloguin les Indemnitzacions Compensatòries dels darrers dos anys. El diputat socialista creu que les partides són vitals per a les explotacions
Òscar Ordeig, al Parlament
04/02/2016 18:06

El grup parlamentari del PSC ha registrat dues Propostes de Resolució en què s'insta el Govern a fer efectius els pagaments pendents als ramaders del Pirineu per la Indemnització Compensatòria de Muntanya. El diputat socialista Òscar Ordeig considera que "igual com fa amb els pressupostos, el Govern segueix prorrogant l’agonia de molts agricultors i ramaders, acumulant impagaments de subvencions i ajuts al sector".

Ordeig ha recordat que ja van fer aquesta petició la passada legislatura i que la reiteren "atès que la Generalitat ha estat retardant el pagament de gran part de les subvencions pendents a agricultors, ramaders, cooperatives i entitats agràries dels anys 2010 a 2014, arribant a un deute de fins a 30 milions d’euros, segons denuncien els mateixos sindicats agraris”. El polític urgellenc considera que “aquestes ajudes són vitals per la tresoreria i rendibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes" ja que "molts agricultors han efectuat la despesa i han hagut de demanar crèdits després per l’incompliment del Govern”. Òscar Ordeig creu que cal "donar i fer públic en un mes un calendari de pagament de les diferents subvencions i ajudes pendents de cobrar, donant així un mínim de seguretat al sector”.

Pel que fa concretament a les Indemnitzacions Compensatòries de Muntanya corresponents als anys 2014 i 2015, la proposta presentada pel PSC insta a "garantir aquests ajuts en els pressupostos futurs”. Òscar Ordeig, que exerceix de portaveu del PSC en la comissió dels pressupostos, ha lamentat que “els pagesos i ramaders de les comarques del Pirineu porten dos anys esperen aquest pagament, que és una eina de la Unió Europea equilibradora de les zones de muntanya”. Ordeig conclou que es produeix una "contínua negligència del Govern envers les comarques del Pirineu, retallant les inversions i acumulant impagaments, que està portant al degoteig d’abandó d’explotacions, cultius i poblacions”.