Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC insta el Govern a buscar una nova ubicació per a l'Arxiu de l'Alta Ribagorça

El PSC insta el Govern a buscar una nova ubicació per a l'Arxiu de l'Alta Ribagorça

Òscar Ordeig rebutja el projecte de l'antic ajuntament del Pont de Suert i demana un emplaçament "digne". Properament hi haurà una nova reunió de les parts implicades per consensuar el projecte
El Pont de Suert
24/10/2016 18:58

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha instat el Govern a busca un altre emplaçament per a l'Arxiu Comarcal, com a alternativa al projecte previst a l'antic Ajuntament del Pont de Suert. Ordeig considera que l'elecció no és adient per a l'equipament cultural i dóna suport al col·lectiu que defensa que se li busqui un espai "digne". 

El PSC ha presentat una proposta que insta a "suspendre" el projecte inicial i a "crear un Arxiu Comarcal funcional i atractiu on dipositar amb garantia el patrimoni documental de la comarca”. Ordeig ha recordat que “fa vuit anys es va redactar un primer projecte però la situació econòmica del país no ha permès enllestir-lo fins l’any passat, assignant-hi una nova parcel·la”. L’Ajuntament de Pont de Suert i el Departament de Cultura van desestimar-lo i van decidir ubicar l’Arxiu a l’Ajuntament Vell del Pont "sense consultar-ho ni al Consell Comarcal ni a la resta d’ajuntaments de la comarca”, assegura el diputat, que hi afegeix que "els estudis fets pel mateix Departament de Cultura han conclòs que el projecte de rehabilitació de l’Ajuntament Vell és inviable” per les necessitats arxivístiques de la comarca, que requereixen d'un espai el triple de gran.

El Primer Secretari del PSC al Pont de Suert, Miquel Solanes, ha explicat que en una reunió celebrada la setmana passada, i a proposta del delegat de Cultura de la Generalitat, Josep Borrell Figuera, es va consensuar "establir en poques setmanes una nova reunió on cada part aportaria els seus tècnics i es convidaria d'altres experts intermediaris  i independents". Entre els qui s'oposen al projecte, a banda del PSC, hi ha un grup d'experts format per historiadors, arquitectes i professionals de la cultura. Solanes creu que, després d'anys esperant l'equipament, és preferible esperar una mica més i consensuar la solució.