Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-PM creu el pressupost del Consell tendeix a "centralitzar i sobredimensionar"

El PSC-PM creu el pressupost del Consell tendeix a "centralitzar i sobredimensionar"

Ordeig critica que el 18% dels recursos de lliure disposició sigui per a assessors i dietes L’oposició creu que la millora de serveis als pobles és més urgent que l'ampliació de la seu corporativa
Ple del Consell Comarcal
15/02/2008 09:32

El grup del PSC-PM al Consell Consell Comarcal de l’Alt Urgell considera que el pressupost de l’ens per enguany “tendeix a la centralització i a la sobredimensió”. El primer grup de l’oposició va votar ahir a la nit en contra dels comptes, que es van aprovar amb el vot dels consellers de CiU i ERC. El PP es va abstenir.

El portaveu del PSC-PM, Òscar Ordeig, va criticar que “estiguem parlant de propostes molt agosarades quan alguns ajuntaments no poden solucionar necessitats bàsiques”. Ordeig creu que projectes com l’ampliació de l’edifici del Consell –per fer-hi un centre de serveis- són interessants però “no han de ser prioritaris veient com estan els pobles”. Així, creu que el Consell “hauria de tendir a facilitar que els municipis puguin oferir el màxim nombre de serveis, en comptes d’haver de venir per a tot a la capital comarcal”.

En la mateixa línia, el grup socialista va criticar que un 18% dels recursos de lliure disposició es reparteixi entre les nòmines dels assessors del Consell (83.000 euros) i les dietes i d’altres despeses de representació dels treballadors i els consellers. Òscar Ordeig afirma: “no discutirem les capacitats idoneitat o no dels assessors, però són diners que es podrien destinar a cobrir deficiències importants que tenim a la comarca”. Ordeig creu que la situació d’alguns serveis bàsics dels ajuntaments és “lamentable”, cosa que dificulta la feina dels alcaldes.

El PSC-PM també es mostra crític amb els resultats de la minicentral fotovoltaica i del programa Territoris Digitals, i demana que es resolgui com més aviat millor el problema de la depuradora de Montferrer, que actualment aboca aigües al límit de la salubritat. Pel que fa al futur Consorci de Serveis Socials amb l’Ajuntament de la Seu –que té una partida de 120.000 euros per a obres d’adequació- consideren que “els dos ens han de col.laborar, però no barrejar-se”, ja que això perjudicarà el servei.

De la seva part, la portaveu del PP, Patricia Lanau, va justificar l’abstenció perquè considera que els pressupostos són “continuïstes” i que “malgrat que depèn en gran part de les subvencions, novament els grans projectes i inversions projectats encara no s’han dut a terme”.