Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig presenta 19 esmenes a una moció sobre inversions a Lleida, Pirineu i Aran

Òscar Ordeig presenta 19 esmenes a una moció sobre inversions a Lleida, Pirineu i Aran

Entre d'altres, el PSC ha incorporat a la proposta de C's la dinamització dels parcs naturals, més serveis al Sant Hospital, més dotació a la marca Pirineus i instar l'Estat a millorar l'Eix Pirinenc
Òscar Ordeig, al Parlament
10/03/2017 10:30

Actualització

El diputat del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament, Òscar Ordeig ha defensat aquest dijous 19 esmenes per incorporar-les a la moció presentada pel grup de Ciutadans sobre les actuacions del Govern a Lleida, Pirineu i Aran. La majoria de propostes, 13 en total, van ser rebutjades per la cambra, amb el vot en contra de Junts pel Sí i la CUP, en considerar que les peticions no s'ajusten a la realitat i es basen en "dades falses".

Per àmbits, en matèria d’agricultura, el PSC ha reclamat mesures com ara “un pla de dinamització i promoció dels Parcs Naturals augmentant-ne la dotació econòmica o posar en marxa l’indicador de preus dels aliments a través de l’Idescat i evitar així la venda per sota del preu de cost”. En l’àmbit sanitari i educatiu, Ordeig ha defensat novament que “cal recuperar el 20% de la contractació de serveis sanitaris perduts dels darrers anys de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell", juntament amb "ajuts a persones i famílies que es veuen obligades a desplaçar-se llargues distàncies per rebre tractaments". En aquest àmbit, també ha reiterat el seu rebuig al concurs aprovat pels hospitals de la Seu i del Pallars per contractar un gerent conjunt, i ha demanat "una línia d'ajuts a persones i famílies que s'han de desplaçar més de 100 km per rebre tractaments de patologies a hospitals allunyats".

Encara en l'àmbit social, el diputat urgellenc ha defensat "menjador i transport escolar gratuït als alumnes de nuclis agregats sense escola, que s’han de desplaçar diàriament a una distància considerable per assistir a classe", perquè creu que "en cas contrari, corre perill la continuïtat de moltes escoles rurals d’arreu del país”.

En infraestructures, el PSC ha demanat "instar de forma decidida que el Govern de l’Estat dugui a terme la millora integral de l'N-260-Eix Pirinenc", com també millores en seguretat de la C-14 a Tàrrega i al tram de Tresponts, a banda d'augmentar en un 50% els recursos de manteniment de camins municipals i accessos a estacions de muntanya. Paral·lelament, les esmenes també reclamen recuperar la sala de control de la Regió del Pirineu Occidental dels Mossos d’Esquadra "i la gran quantitat d’efectius traslladats a les àrees metropolitanes", a banda de "definir en menys de tres mesos una proposta de finançament del Consell General d’Aran”. Ordeig conclou que cal "un compromís ferm del Govern per garantir una administració descentralitzada i propera als territoris més allunyats per garantir-ne l’eficàcia i accessibilitat" perquè, afirma, "l’actual desmantellament de serveis ens està abocant a la fractura i desertització territorial”. Per contra, El diputat socialista considera que rebutjar aquestes esmenes és "votar en contra del Pirineu".