Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC presenta la PNL perquè es canviï el Codi Penal en atropellaments mortals

El PSC presenta la PNL perquè es canviï el Codi Penal en atropellaments mortals

La proposta, impulsada per la urgellenca Anna González, demana que es jutgi aquells casos en què hi hagi una negligència manifesta amb conseqüències fatals. La proposició no de llei ja s'ha registrat al Congrés
Presentació de la PNL de la campanya 'Por una ley justa'
29/07/2016 14:30

Aquest divendres s'ha fet, a la seu del PSC a Lleida, un acte per donar a conèixer la Proposició No de Llei (PNL) que el grup socialista al Congrés ha presentat perquè es modifiqui el Codi Penal en aquells casos en què hi ha víctimes mortals de trànsit provocades per negligències a la carretera. La petició a la cambra baixa respon a la campanya iniciada per la urgellenca Anna González arran de la mort del seu marit, que va ser embestir per un camioner quan circulava amb bicicleta per un voral.

Mònica Lafuente, exdiputada del PSC al Congrés, ha recordat que l'abril passat va presentar la PNL arran de conèixer "el cas commovedor de l’Anna González, una persona valenta i amb coratge que va iniciar un camí complicat en pro de tota la societat”. Lafuente ha apuntat que “amb la campanya #porunaleyjusta es pot ajudar les víctimes d’accidents de trànsit, desprotegides des de la reforma del Codi Penal que el PP va fer per Decret al 2015 i que suposa que no hi hagi judici quan una persona, ciclista o vianant, pateix un accident, malgrat que el resultat sigui la defunció o lesions greus”.

En l'acte Anna González ha relatat l’accident que va patir el seu marit i la campanya de recollida de signatures per tal que es modifiqui el Codi Penal. González ha explicat “quan hi ha un accident d’aquest tipus, esperes que hi hagi conseqüències legals; la sorpresa és quan l’advocat et diu dos anys després que el Govern ha aprovat una llei que porta a que no hi hagi judici quan un conductor atropella un ciclista o un vianant”. En aquest sentit, la veïna urgellenca ha agraït “a totes les persones que ens han donat suport", i a nivell polític ha agraït "especialment al PSC per treballar aquesta Proposició no de Llei”.

La diputada per Barcelona al Congrés Mercè Perea ha afirmat que “la reforma del Codi Penal que va fer el PP al 2015 ha portat a la desprotecció de les víctimes de trànsit, no només ciclistes sinó també vianants, que com en el cas de l’Anna es veuen obligats a recórrer a la via civil”. Perea conclou que “el que va fer el PP amb la majoria absoluta és modificar el Codi Penal de manera que el que abans eren delictes ara deixen de ser-ho i d’altra banda, altres conductes que semblaven faltes lleus queden despenalitzades”. I hi ha afegit que “això ha provocat que si no tens suficients diners, no pots recórrer a un forense ni a ningú que t’ajudi a demostrar el delicte”.

En l'acte per divulgar la campanya també hi han intervingut el diputat del PSC al Parlament i regidor a l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, i el ciclista lleidatà Sergi Escobar, que s'ha sumat a d'altres esportistes d'elit que han donat suport a Anna González.