Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés considera perillós el nou carril bici de la Seu

El PSC-Progrés considera perillós el nou carril bici de la Seu

El grup socialista assegura que l’espai per a ciclistes del Cinyell Verd no té l’amplada mínima exigida pel Servei Català de Trànsit
Carril Bici
09/05/2008 13:40

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha manifestat, a través de la Junta de Govern Local, la seva preocupació pel nou carril bici del Cinyell Verd. El principal grup de l’oposició considera que aquesta via és “perillosa” perquè “no compleix les directrius que estableix el Servei Català de Trànsit en el dossier tècnic de seguretat viària nº17 el qual fixa que l’amplada mínima útil del carril bici ha de ser d’1,5 metres per tal de garantir la seguretat dels usuaris de la bicicleta”.

El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega apunta al fet que “l’amplada útil del carril bici que l’Ajuntament ha senyalitzat al cinyell verd oscil•la entre 60 i 80 centímetres en funció del tram, fet que resulta del tot insuficient pels usuaris”. Per aquest motiu, proposa que s’encarregui un informe a la policia municipal i/o al Servei Català de Trànsit per tal que es valori la seguretat del carril bici i les mesures que cal prendre “amb l’objectiu d’assegurar la integritat de les persones que utilitzen la bicicleta”. Segons assenyala el PSC, “en aquest informe caldrà definir la conveniència o no de la via per als ciclistes amb les característiques actuals.

Progrés lamenta que “una obra que arriba amb més de tres anys de retard, té deficiències importants que comporten que no se’n pugi gaudir plenament”. El pressupost de l’obra no contemplava les despeses de senyalització horitzontal, com el carril bici o les línies de delimitació dels carrils, les quals s’han hagut d’encarregar a posteriori amb un import de 16.000 €.

Mas indica que “per sobre de tot, hem de garantir la seguretat dels usuaris del carril bici i, actualment, això no és possible. Per tant, demanem una replantejament d’aquesta via i les mesures necessàries per adequar-la a les seves possibilitats reals”.

Des de Progrés també se sol•licita que facin els treballs per donar continuïtat al Cinyell Verd fins al pont de la palanca, ja que aquest queda urbanísticament interromput. Aquesta prolongació també s’hauria de materialitzar fins a la rotonda dels bombers.