Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés critica el retard i la ubicació del nou institut

El PSC-Progrés critica el retard i la ubicació del nou institut

Mas creu que els canvis i la improvisació han allargat el tràmit més de quatre anys El grup socialista donarà suport al pla parcial de la zona de Bombers, però segueix defensant l'opció dels terrenys propers a l'aparcament Doctor Peiró
25/05/2009 12:44

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha criticat el retard i la ubicació del futur segon institut de la Seu. Avui dilluns al vespre es farà l'aprovació inicial del pla parcial per situar-lo a la zona de Bombers. El grup socialista hi donarà suport, tot i que segueix defensant l'opció dels terrenys que hi ha entre l'aparcament Doctor Peiró i la piscina municipal, ja que creuen que així el centre "ja estaria construït i hauria entrat en funcionament".

Progrés afirma que, després de quatre anys de retard, "ens podem trobar davant una tramitació complexa que retardi encara més aquest equipament educatiu ja que aquesta Pla Parcial està per la carretera Nacional N-260 i el riu Segre". El grup socialista ha defensat, des del març del 2006, que els terrenys del nou Institut s’ubiquessin entre el Pàrquing Dr. Peiró i la Zona Esportiva, en unes parcel•les que actualment ja estan ocupades per l’Ajuntament i que el PGOU del 2002 ja qualificava com equipaments. "Aquestes parcel•les es podrien obtenir ràpidament mitjançant un acord amb la propietat", assenyalen.

Progrés recorda, que el juliol de 2005 la Generalitat de Catalunya ja va sol•licitar la cessió d’un terreny d’uns 8.000 m2 per a la construcció d’un IES de 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. Després de gairebé 4 anys des de la sol•licitud del Departament la situació de massificació de l’actual Institut és força crítica. Des del juliol del 2005, el PSC-Progrés ha presentat múltiples propostes d’acord al plenari i a les diferents comissions municipals per tal d’acordar i consensuar una ubicació del nou Institut el més ràpida possible sense obtenir el recolzament necessari per part de CiU i ERC.

Segons el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “la gestió per obtenir els terrenys del nou Institut és un clar exemple de la desorientació i l’improvisació dels últims sis anys per part de CiU i ERC”. Mas segueix afirmant que “la Generalitat no pot garantir cap termini d’obertura del nou centre fins que l’Ajuntament no cedeixi els terrenys. Fins llavors, els terminis sobre la seva obertura són imprecisos i incerts”.

  • Jordi Mas - Terrenys Instituts
  • Institut - Terrenys